Categorii
Intrebari de la cititori

Dressingul in living sau in hol? Unde este indicat?

Buna. Am un apartament in jur de 65 mp cu doua dormitoare mici si un living cu deschidere spre bucatarie. Am inceput renovarea lui, insa am o mare bataie de cap pentru spatiul dressingului. As vrea sa stiu daca il pot situa in living sau in holul care este paralel cu intrarile spre dormitoare si baie? Holul are o lungime de vreo 4 metri si latime 1.20. Unde ar fi mai indicat? Living sau hol? Numai ca parca nu as vrea sa ingustez holul. Va multumesc.


Intrebare de la Michela, pe adresa redactiei: Dressingul in living sau in hol? Unde este indicat?

7 răspunsuri la “Dressingul in living sau in hol? Unde este indicat?”

Buna, Michela!

Eu votez pentru hol, chiar daca acesta are doar 120 cm latime. Iar pentru a nu ingusta prea mult holul, as proiecta un dressing cu adancimea de cel mult 45 cm. Cei 4 metri liniari ar trebui sa asigure suficient spatiu pentru depozitarea unei cantitati impresionante de haine, incaltari si tot felul de alte obiecte pe care nu ai unde sa le ascunzi. Secretul consta in ocuparea intregului perete – din pardoseala si pana in tavan – si in configurarea ergonomica a interiorului dressingului.

Foarte important, barele pentru umerase in cazul unui dulap cu adancime mica ar trebui sa fie inlocuita cu un suport extensibil pentru umerase. Cei care iti vor proiecta mobilierul vor sti exact despre ce este vorba. Mica adancime nu este compatibila cu barele clasice, acestea fiind potrivite doar pentru dulapurile cu cel putin 60 cm adancime.

Iar pentru a preveni ingustarea si intunecarea holului recomand ca fronturile dressingului sa fie placate integral cu oglinzi sau macar cu un material lucios, intr-o nuanta foarte deschisa care reflecta lumina si creeaza iluzia de marire vizuala a spatiului in care se afla.

Mulțumesc mult pt sfat…nu știam ca se poate face și de 45 adâncime…voi opta atunci pt.hol…și da oricum vroiam sa fie tot din oglinda.:)

Poti opta pentru absolut orice dimensiune doresti. Este vorba despre casa ta si despre optimizarea cat mai eficienta a spatiului din interiorul acesteia. Desigur ca o adancime mai mica presupune obtinerea unor rafturi si sertare mai mici, dar daca vrei sa te asiguri ca aceasta dimensiune iti va fi suficienta, testeaza cu o ruleta. Repet, daca vei proiecta dressingul din pardoseala pana in tavan si din perete in perete, chiar si adancimea de max. 45 cm ar trebui sa-ti acopere necesarul de depozitare. Vorbim totusi despre un dulap cu inaltimea de aproximati 2,5 m si latimea de 4 metri.

doar ca la o dimensiune mai mica s-ar putea sa fie nevoie sa puneti altfel de bare pentru umerase. partea de rafturi pentru haine si pantofi sa fie normala, dar barele pentru umerase sa fie din cele ce se scot din dulap, perpendiculare pe peretele din spate. sau , doar pentru umerase sa faceti unul din dulapuri putin mai lat- de 50 .da. acum vad ca si Victoria a scris despre asta. scuze. poate chiar aveti un apartament din cele care aveau dulapuri pe holul respectiv, doar fostul proprietar le-a spart. prietena mea avea si masina de spalat in holul respectiv, langa baie. cred ca e un model asemanator. super are sa arate cu oglinzi. ma gandesc ca si cu bucati de oglinda- din cele de care gasesti la Ikea. lipite intamplator sau cu un anume model. spor la treaba

Îți mulțumesc Melania pt răspuns.din păcate apartamentul a fost cumpărat nou..în bloc nou..dîn păcate au uitat ca într-o casa ar mai fi nevoie și de un dressing…asta e…acum trebuie sa ma adaptez ac3stor dimensiuni….o seara bună

Buna, Corina!

pentru a te putea ajuta avem nevoie de mai multe informatii, dar mai ales de o schita cu toate dimensiunile spatiului in forma literei L. Ne-o poti trimite la andrei@casadex.ro, noi o vom atasa mai jos, intr-un comentariu, si apoi vom reveni cu cateva recomandari 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *