Categorii
Intrebari de la cititori

Pasi necesari inainte de a construi o casa, am terenul

Buna ziua. Am un teren de 100 mp si as dori sa contruiesc o casa pe el. Ce pasi as avea nevoie sa fac inainte de a contsrui. Este in Judetul Timis.


Intrebare de la Monica, pe adresa redactiei: Pasi necesari inainte de a construi o casa, am terenul.

5 răspunsuri la “Pasi necesari inainte de a construi o casa, am terenul”

Dacă aveti terenul mergeti la primaria de care aparține terenul și solicitați un certificat de urbanism .
Ar merita ca înainte de a merge la primărie să vă căutați un arhitect care să vă sfătuiască care sunt pașii sau contra cost să se ocupe dumnealui de certificatul de urbanism + proiectarea casei.

da mi un mail cu telefonul tau si am sa te informez,eu am cumparat In iunie un teren in Timisoara si sint in constructie casa,deci la zi cu toate demersurile.o zi buna,calin

Mai inati iti trebuie un studiu geo in baza caruia sa obtii autorizatia de construire, proiect de casa in baza PUZ si PUD.

Buna ziua.
Consider, ca prima operatiune , fara costuri , este sa mergeti la primarie si sa solicitati un certificat de urbanism in vederea unei posibile constructii . Ei va pot certifica posibilitatea s-au inposibilitate plus conditiile in care se poate face asta .va doresc succes

Nu vreau sa va dezamagesc dar pe 100 mp de teren nu prea se poate construi ceva. Suprafetele minime construibile conform legii sunt de la 150 mp si difera in functie de localitate conform regulamentului de urbanism. Ca exemplu in Ilfov suprafetele minime construite sunt de 250 mp. Mai bine mergeti la primaria si cereti regulamentul de urbanism in care va specifica clar suprafetele minime construite. La asa suprafata va pierdeti timpul cu certificatul de urbanism.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *