Categorii
Intrebari de la cititori

Rog sfat dimensiuni perdea, draperie si galerie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind masurarea dimensiunilor perdelei, draperiei si a galeriei in urmatoarea situatie:


– lungime fereastra 174 cm;
– lungime perete din stanga ferestrei 58 cm;
– lungime perete din dreapta ferestrei 98 cm;
– inaltime din tavan pana la fereastra 43 cm;
– inaltime din tavan pana la podea 252 cm.

In prezent nu e montat nimic si urmeaza sa montez o galerie + perdea + draperie (in living), dar nu stiu daca ar trebui sa fie din perete in perete sau mai mica, dat fiind ca fereastra nu e la mijlocul peretelui. Va rog sa imi dati si o idee privind culoarea (peretii sunt in culoarea piersicii, dar o nuanta foarte deschisa, iar biblioteca e nuc + fildes; urmeaza sa cumparam si o canapea a carei culoare nu am hotarat-o). Multumesc.

Intrebare de la Roxana, pe adresa redactiei: Rog sfat dimensiuni perdea, draperie si galerie.

Un răspuns la “Rog sfat dimensiuni perdea, draperie si galerie”

Buna, Roxana!

Ca sa obtii simetrie cu ajutorul perdelei, o poti monta astfel incat sa ramana un numar egal de centimetri in ambele laterale ale ferestrei. Cred ca poti monta centrat o galerie care sa lase cate un gol de 45 cm in stanga si in dreapta ferestrei. Cea ce inseamna ca in dreapta ferestrei perdeaua va acoperi si o portiune destuld e mare de perete. Aceasta solutie insa nu este potrivita pentru perdelele transparente care ar trada incercarea de reglare vizuala a simetriei. O poti folosi daca vei dubla perdeaua cu un set de draperii.

Pe de alta parte, poti sa te rezumi strict la latimea ferestrei, sa renunti la ideea de simetrie, insa in acest caz poti apela la un ghivezi cu planta sau la o mica piesa de mobilier (o consola, o comoda, un mic birou, un fotoliu etc) cu care sa umpli golul din dreapta ferestrei daca simti ca te deranjeaza vizual. Personal, probabil ca as alege aceasta varianta de amenajare, insa depinde mult si de celelalte elemente prezente in decor.

Mai important este insa sa tii cont de inaltimea tavanului. Din cate vad, este vorba despre o inaltime obisnuita si pentru a o pastra e bine sa montezi galeria cat mai aproape de tavan, eventual la o distanta de cel mult 10 cm. Daca o vei monta mai jos, prea aproape de gram, camera va pierde din inaltime.

Cat despre culoare, poti alege perdeaua ivoire si draperia in ton cu canapeaua pe care o veti cumpara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *