Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Scade presiunea si intra aer in instalatie – centrala pe lemne


Salut, prieteni! Am o centrala pe lemne Viadrus U 22 – 45 kw din anul 2007 care imi duce 13 calorifere. La parter tavile sunt ingropate sub parchet, la etaj aparente. Pana in aceasta toamna a mers perfect, dar acum am constatat ca imi scade presiunea si intra aer in instalatie. La 2 – 3 zile completez cu 3 – 5 litri apa.


Am inchis pe rand traseele de conducte dar am in continuare pierderi. Vasul de expansiune este inchis, are presiunea normala, nu are apa in el. Pe unde pierd apa si imi intra aer in instalatie? A mai ramas de verificat centrala prin scoaterea protectiei exterioare. Ce credeti, ce ma sfatuiti?

Intrebare de la Constantin, pe adresa redactiei: Scade presiunea si intra aer in instalatie – centrala pe lemne.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

ofy58 in noiembrie 23rd, 2016

Aveti cumva puffer sau boiler pentru acm ? Daca da, atunci e bine sa le verificati etanseitatea. Sau , poate, aveti acelasi circuit si pentru acm cu panouri solare, e bine sa verificati circuitele cap-coada, pentru ca asemenea cantitate ar trebui sa se vada undeva.
Poate gresesc, dar stiu ca pentru centralele pe lemne se recomanda cicuite deschise si nu sub presiune cum spuneti d-tra. Va recomand sa consultati furnizorul.

popa adrian in noiembrie 24th, 2016

daca ai inchis vasul de expansiune nu este bine.Unde se duce dilatatia?risti o explozie.Referitor la pierderile de presiune: daca ai teava de cupru si calorifere de aluminiu este normal sa se produca gaze (asazisul aer)….Aeriseste bine instalatia(de recomandat sa montezi aerisitor RBM pe instalatie).Sunt multe cauze care aduc la pierderea presiunii

constantin pricope in decembrie 11th, 2016

Am reusit cu greu sa vad raspunsurile la intrebarea mea, abia acum.
Ofy58, nu am puffer ci doar boiler acm, fara panouri solare. Am verificat etanseitatile si nu am gasit nimic in neregula.Vasul de expansiune este montat la indicatia furnizorului si nu mi-a creat probleme pana acum, este functional, membrana are presiunea prevazuta, in vas nu am apa.
Popa Adrian, centrala functioneaza cu acest vas din 2007, iar dilatatia se duce in vasul de expansiune, a carui presiune este de 1 – 1,2 bar si rolul lui este de a prelua cantitatea de apa ce rezulta in urma dilatatiei prin incalzire, (cam 4 % din volumul de apa din centrala). Toata instalatia este de ppr, am 3 aerisitoare pe care le verific zilnic si de fiecare data scot aer din instalatie.In plus fiecare calorifer are aerisitorul lui.
Am chemat un specialist, s-a uitat, a recomandat o noua aerisie si completare de presiune, dar situatia nu s-a remediat.
Multumesc pentru comentarii.

Dorel Pop in decembrie 21st, 2016

Centrala are montata o supapa de siguranta de 1,5 bari. Eu am avut aceeasi problema, am inlocuit supapa cu una de 3 bari si nu mai am pierderi. Cand crestea presiunea in instalatie peste aceasta valoare supapa deschidea si apa se ducea pe conducta fara sa imi dau seama. Succes

Vali in ianuarie 1st, 2019

Salut!
Aceeasi problema o am si eu dar mai grava.
Presiunea scade la zero in 3 ore cu pompa de recirculare pornita.
Daca se opreste si refac presiunea nu mai scade asa repede dar tot scade.
Am verificat toate imbinarile cu servetele dar nimic.
O parte din instalatie este sub beton si a fost probata timp de doua saptamani cu presiune 4.
Centrala functioneaza de 3 luni si nu am avut probleme pana acum.
Oare ce sa fie?
Mentionez ca este o centrala pe lemne de 35kw, vas de expansiune inchis, supapa de siguranta de 3 bar.
Multumesc!

costel in ianuarie 4th, 2019

Da, eu am găsit defecțiunea. La un mic por la un cot și apa se prelingea usor sub parchet. Am fost nevoit să scot tot parchetul, să las o lună să se usuce bine, am schimbat porțiunea de țeavă și de atunci nu mai am probleme.
Deci este clar că dacă se pierde presiunea pe undeva este o scăpare care nu poate fi obeservată. La mine era la nivelul parchetului spre perete și nu am observat până nu am scos parchetul.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii