Categorii
Utile

Slow cooker – vasul minune din bucatarie

slow-cooker

Slow cooker este un aparat electrocasnic din grupa de mici dimensiuni care face minuni in bucatarie. Este un vas de gatit care functioneaza pe baza de curent electric si efectiv gateste singur, dupa ce ai pus ingredientele in el.


Avantajele unui slow cooker sunt pe placul oricarei gospodine, iar rezultatele pe placul intregii familii:

– mancarea, fiind gatita la temperatura redusa si controlata tot timpul, capata un gust mai intens, este mai sanatoasa, toate ingredientele isi pastreaza calitatile nutritive;
– nu incalzeste bucataria, nu afuma peretii, mancarea nu se arde, este ideal pentru bucatariile open space;
– gatitul la slow cooker nu necesita petrecerea timpului in bucatarie si urmarirea procesului de preparare;
– este economic din punct de vedere al consumului de curent electric;

Cateva caracteristici ale vaselor de gatit slow cooker:

– Slow cooker poate fi de forma rotunda sau ovala; cea ovala se preteaza la o varietate mai larga de preparate, avand suprafata orizontala mai mare.
– Cel mai mic vas slow cokker are capacitatea de 2 litri, dar sunt si vase care depasesc 6 litri.
– Modelele de pe piata se incadreaza la o putere de 190-250 W; o putere de 220 W este suficienta pentru uzul casnic.
– Alegeti un vas din ceramica; este usor de intretinut, distribuie bine caldura, este rezistent atat la temperaturi mari, cat si la temperaturi mici.

Ce functii poate avea un astfel de vas de gatit

– Mai toate aceste vase au doua trepte de gatire a alimentelor: rapid si lent. Cele doua trepte difera prin timpul setat pentru pregatirea mancarii, mai exact prin timpul la care se ajunge la 100 grade, punctul de fierbere. Prepararea poate dura de la 3-4 ore la modul rapid, pana la 7-10 ore la modul incet, in functie si de ingredientele folosite, de exemplu carnea de vita necesita timp mai indelungat de preparare decat cea de pui.
– Modul de gatire poate fi prin fierbere, coacere, gatit la aburi sau gatit inabusit. Vasul in care s-a pregatit mancarea poate fi detasat si depozitat la rece.
– Timer – iti poti fixa ora la care sa fie gata masa in functie de celelalte activitati ale zilei si vei gasi mancarea calda la intoarcerea acasa.
– Oprire automata – se opreste functionarea in momentul cand se atinge timpul setat la pornire.

7 răspunsuri la “Slow cooker – vasul minune din bucatarie”

Pai…si o trimitere la modele de astfel de vase , unde le gasim, mai multe amanunte …etc etc.Chiar mi-ar placea asa ceva!

Gasiti astfel de vase in magazinele care vand on-line; tot acolo gasiti si informatii mai multe despre fiecare tip de vas in parte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *