Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare living lung si ingust in care dormim

Buna ziua. Vrem sa ne facem o casa de vacanta mica – de 52 mp utili – si suntem cam incurcati privind amenajarea livingului, care va fi si camera de dormit pentru 4 persoane. Livingul are 5.50/3.00, 2 pereti cu ferestre (pe lungimea camerei de 1.40/1.20 si pe latimea ei de 0.70/1.20).


In camera trebuie sa punem 2 canapele extensibile de 1.60/2.00, un mobilier cu corpuri joase si TV. Noi am gasit o singura varianta: cele 2 canapele alaturate sub fereastra mare, in fata lor comoda cu tv si pe celalalt perete cu fereastra mobila joasa. Nu stim daca este ok sa fie canapelele stil vagon si TV-ul sa stea in fata ferestrei, dar nu gasim alta solutie. Suntem deschisi pentru orice modificari si idei. Multumesc.

Intrebare de la Iuliana, pe adresa redactiei: Amenajare living lung si ingust in care dormim.

4 răspunsuri la “Amenajare living lung si ingust in care dormim”

Buna, Iuliana!

M-ar ajuta enorm o schita si cateva imagini cu camera problema. Nile poti trimite la andrei@casadex.ro 🙂 Noi le vom atasa mai jos, intr-un comentariu, si apoi vom reveni cu o parere.

Sarbatori fericite!

Am primit mailul cu schita si text:

„Buna ziua,
V-am atasat o schita a casei de vacanta (nu prea reusita), cu mentiunea ca nu am facut inca proiectul, deci mai putem modifica dimensiunile casei, pe latime sau lungime.
In living ne dorim 2 canapele extensibile de 2/1.60 si mobila joasa, de 1.80-2.10 m. Caloriferul vrem sa-l punem in dreptul geamului fix de 1.40/1.20.
Vrem sa fie livingul si functional, dar sa fie si primitor si sa nu para prea aglomerat.
Va multumim frumos.
Sarbatori fericite!”

Multumesc pentru schita, Iuliana!

intr-adevar, este dificil de descifrat, dar incerc sa ma descurc si asa 🙂 Din cate vad, spatiul va permite mai multe variante de amenajare. Spre exemplu, cele doua canapele pot fi asezate fata in fata atat pe latura scurta a camerei (una cu spatele la fereastra mica si una in fata ei, iar televizorul sa fie montat pe peretele din dreapta. In acest fel camera va ramane cu un spatiu gol in extremitatea dinspre usa de acces, loc in care poate fi montata mobila joasa si un fotoliu, in acest fel aparand in decor si un mic coltisor de relaxare, de lectura, daca vrei.

O alta varianta ar fi asezarea canapelelor in unghi drept – una cu spatele pe peretele cu fereastra mica si una cu spatele pe peretele cu fereastra mare. Televizorul poate fi asezat pe peretele opus celui cu fereastra mare, iar mobila joasa poate fi montata a fel ca in varianta propusa anterior, pe peretele scurt din apropierea usii.

Cred ca oricare dintre aceste doua variante este mai buna decat solutia la care te-ai gandit initial, camerele lungi au nevoie de o impartire pe zone de activitate. In acest fel dispare senzatia de spatiu ingust. Spre exemplu, foarte frumos ar completa decorul si o consola (o masuta ingusta sau o etajera) montata in spatele canapelei asezate cu spatele spre centrul camerei, asa cum am sugerat in prima varianta de configurare. De asemenea, in cazul unei compartimentari ar trebui sa iei in calcul achiztionarea a doua covoare/traverse mai mici – cate unul pentru fiecare zona de interes – in locul unui covor mare. Astfel ca un covor ar trebui sa fie asternut in zona de conversatie formata din cele doua canapele (poti adauga si o masuta de cafea intre ele), iar celalalt poate fi asternut in coltul de lectura.

Sper sa gasesti utile variantele de amenajare propuse mai sus 🙂

Mulțumesc frumos pentru ajutor. O sa analizam sugestiile dvs si o sa alegem varianta cea mai buna. Succes in continuare in tot ceea ce faceti!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *