Categorii
Intrebari de la cititori

Apare condens pe faianta daca se lucreaza la interioare iarna?

S-a consolidat o casa de caramida. Am facut deasupra o mansarda pe structura de lemn. S-au pus geamurile, usile si se lucreaza la interioare. Se monteaza rigipsul, dar pe faianta a aparut condensul. Ce s-a fac? Sa opresc lucrarile pe timpul iernii si sa continui la primavara? Nu s-au repectat timpii de uscare?


Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Apare condens pe faianta daca se lucreaza la interioare iarna?

5 răspunsuri la “Apare condens pe faianta daca se lucreaza la interioare iarna?”

Buna ziua.
Ca sa se lucreze pe timpul ierni este nevoie de caldura pentru uscarea gletului si in acelas timp de dezumidificatoare pentru eliminarea acelui condens . Acum ,ca vedeti acel condens , ganditi-va ca , daca folia anticondens nu este etansa , acel condens va trece in izolatie (care prin incarcarea cu umiditate pierde din parametri direct proportional cu gradul de umiditate )si binenteles in structura care se poate degrada daca nu este ventilata . Ca idee izolatia in mansarda trebuie sa aiba o rezistenta termica mai mare de 8. Iata formula ,pentru a afla valoarea rezistentei .
R=grosimea izilatiei, im metri /coeficientul de transfer al materialului izolant .Folosind vata si de buna calitate Lambda 0.035 grosime trebuie sa
aiba 30 cm .
Si nu uitati , folia este f important .
Ma puteti contacta pentru mai multe detalii
Cu stima Ec mocanu 0722235456 m_u_c1992@yahoo.com

BUNA ZIUA
Daca va grabiti, folositi o sursa de caldura si dezumidificatoare in fiecare camera[se gasesc de inchiriat]
Daca nu va grabiti,si nu va permiteti un cost suplimentar,continuati la primavara

Nu caldura face condens . Exista o lege a fizici care specifica ca , condensul migreaza catre zonele reci si binenteles daca intalneste un corp mai rece decat el se produce condensul . Inclusiv respiratia reprezinta un condens .

Pastrati o temperatura de 15- 18 grade si cind se opreste lucrul pe timp de noapte puneti un ventilator nu faceti caldura de asta apare condes caldura face acel condes nu grabiti uscarea adezivului.Numai bucurii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *