Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

Blatul de marmura: un lucru frumos si practic, folosit de mii de ani

1-blat-de-bucatarie-marmura-marquina


Blatul de marmura este atat un element practic, extrem de important si la moda. Marmura constituie o varianta rezistenta si eleganta in cazul pietrelor naturale, lucruri dovedite de utilizarea ei intensa in cele mai diverse moduri de-a lungul a mii de ani. Inca din Antichitate marmura apare in constructia locuintelor si a templelor in intreaga lume in special in orase precum Atena sau Roma.

Blatul in baie si in bucatarie

Blatul de marmura este astazi in voga mai mult ca niciodata. In bucatariile si in baile contemporane, blatul din marmura creeaza de cele mai multe ori o atmosfera eleganta si sofisticata, mai ales cand este vorba de marmure precum Nero Marquina, Kavala, Volakas, Calacatta… Sunt si tipuri de marmure care devin elemente de baza pentru stiluri vintage, rustic sau mediteraneean, acestea pastrandu-si rafinamentul tipic marmurei, dar accentuand totodata temperamentul mai cald al pietrei. Sunny, Cleopatra, Light Emperador sunt doar cateva exemple care se pot incadra in aceasta categorie, mai ales cand ele vin in combinatie cu lemnul sau cu mozaicuri din aceeasi gama cromatica sau, dimpotriva, puternic contrastante. Mozaicul pentru bucatarie (sau pentru baie!) devine in acest caz un ajutor perfect pentru blatul de marmura, punandu-se foarte bine in valoare reciproc.

Acelasi principiu valabil pentru raportul estetic dintre un blat de marmura si un mozaic functioneaza si in cazul legaturii dintre un blat si o chiuveta din marmura sau din alta piatra naturala. Finetea texturii si a suprafetei este cea care „apropie” cele doua obiecte – blat si chiuveta -, iar durabilitatea pietrelor naturale pecetluieste aceasta relatie si face ca spatiul astfel amenajat sa reziste generatii dupa generatii.

Ce mai putem obtine din blatul de marmura

Am vorbit pana acum de blaturi pentru baie si pentru bucatarie (ca mese sau insule) pentru ca acestea sunt cele mai populare produse care se pot realiza din placile mari de piatra naturala, placi avand cel mai adesea dimensiuni de 250 x 65 cm, cu grosimi de 2 si 3 cm. Din blaturi se mai pot realiza si placari de pereti, glafuri, trepte si contratrepte, chenare decorative pentru ferestre si usi etc. Atragem atentia aici asupra placarii de mobila cu marmura. Un dulap de bucatarie placat cu marmura Nero Marquina, de exemplu, ridica intregul spatiu amenajat intr-o clasa estetica mult superioara, iar acum acest lucru este posibil datorita noilor oferte recent intrate pe piata romaneasca a pietrelor naturale. Nu uitati ca exista si mese realizate complet din marmura, pentru dining sau pentru cafea, care confera o nota in plus de rafinament unei sufragerii placata partial sau total cu marmura. Se poate deci observa ca blatul din marmura are o mare varietate de utilizari. Daca mai luam in calcul numarul relativ mare al tipurilor de marmura, care inseamna diverse venaturi si culori, descoperim ca putem folosi acest material in aproape orice loc din casa, birou, spatiu comercial etc.

Intretinerea blatului de marmura

Orice piatra naturala are nevoie de intretinere periodica. Pentru acest lucru sunt folosite substante speciale care maresc rezistenta pietrei si impiedica patarea ei.
Chiar daca aceste solutii sunt anume destinate impermeabilizarii (de exemplu gama LTP), ele se comanda cu usurinta pe site-ul PIATRAONLINE.RO

Blatul de marmura este asadar un produs natural care infrumuseteaza spatiul amenajat, este extrem de rezistent si versatil, incat aproape orice incapere, rezidentiala sau de uz public, poate beneficia de pe urma lui. Pentru mai multe detalii despre blaturile de marmura puteti folosi platforma PIATRAONLINE.RO

Un răspuns la “Blatul de marmura: un lucru frumos si practic, folosit de mii de ani”

alte informatii privind intretinerea marmurei puteti gasi si pe acest blog slefuire-marmura. ml/2015/05/05/intretinere-mozaic-granit-travertin/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *