Categorii
Intrebari de la cititori

Cost casa 180 mp, Bucuresti, la cheie si la rosu

Buna ziua, as vrea sa stiu cat costa sa construiesti o casa de 180 de metri patrati cu etaj si la rosu si la cheie in Bucuresti, fara costul terenului.


Intrebare de la Fabrizio, pe adresa redactiei: Cost casa 180 mp, Bucuresti, la cheie si la rosu.

26 de răspunsuri la “Cost casa 180 mp, Bucuresti, la cheie si la rosu”

Buna ziua,costul casei este in jur de 160000 de lei material + manopera la rosu si 300000 de lei la finisata la gata.0760065717

Preturile date de dvs includ si materialele, sau doar manopera? Ca am si eu de construit o casa tot in Buc si am deja terenul. Sunt interesata de acelasi lucru. Casa mea are la sol 7×8 si va fi cu p+1+m.

Buna seara,am specificat in mesj clar valorile:pentru material + manopera.Sunt costuri totale ,nu pe mp.

Buna ziua.
Daca lua-ti in calcul si varianta pe lemn s-au mixt , pe magicconstruct.ro , puteti vedea o parte din realizarile noastre .
Va doresc ,,Sarbatori fericite ! ”
Cu stima mocanu 0722235456

Spuneti clar cat este manopera ca stim si noi cat sunt materialele, nu ne este greu sa vedem pe internet pretul de depozit si nici sa ne deplasam cativa km pana la un depozit. betonul se gaseste la 230 lei/mc, fierul 2,5 lei/kg, caramida intre 250-300/mc. Acesta este grosul materialelor pentru casa la rosu. Calculati cate materiale trebuie pentru o casa la rosu de 360 mp (inteleg ca amprenta la sol este 180 mp)si veti vedea ca indiferent de complexitatea proiectului nu se poate ajunge la preturile de mai sus. O casa la rosu de 360 mp se face in maxim 6 luni. Inteleg ca nu este usoara munca de constructor, dar profiturile depasesc orice profit de la oricare alra meserie din Romania daca se practica preturile de mai sus. Cu 200000 Euro se cumpara vila in Germania cu vedere la Marea Baltica.

La 230 lei/mc gasesti doar beton de egalizare.Un beton C16/20 nu-l gasesti sub 260 de lei.Doar daca e fara factura.

Este incomparabil pretul in Bucuresti cu zona marii baltice . Bucuresti-ul este capitala si are preturi foarte mari . In plus , cu 200 mii , veti lua o casa veche si nu la dimensiunea asta .
Aici vad ca fiecare-si trage jarul pe turta lui .
Constructorii vad ca sunt perceputi ca jnapani si sunt toti bagati in aceeas oala .
Nu este real . Este o concurenta acerba si neloiala , la care firmele platitoare de impozite pe salarii ( 75% din salariu net, plus 10% concediu plus alte avantaje )sunt cele mai dezavantajate .

Cum adica….jnapani?.Jegmanitori? Am afirmat ca o casa P+M de 180 mp se face cu 160000 de lei material+ manopera.E mult?.Nu cred.Treba cu concurenta neloiala,da,asta e adevarat.Dar ea e generata de munca la negru prestata de amatori.

am certificat de calitate pe beton C20 pentru placa care a costat 230 lei mc turnat cu pompa, fara pompa era 210. Intradevar am gasit destule firme la care era mai scump. 160000 la rosu este mult pentru o casa de 180 mp P+M. Cat este manopera in acest caz?

Va rog sa-mi dati si mie adresa statiei de betoane ce livreaza beton C16/20 la acest pret. Va multumesc.Cei 160000 de lei sint exact cit trebuie. Atit a costat o casa la rosu in Bucuresti. Manopera a fost de 280000 de lei.

Scuze, am vazut ca pretul este in lei, iar 160000 lei pentru o casa de 360 mp la rosu este OK, de asemenea si manopera de 28000 lei.

Pentru beton de la Lucons Timisoara, Calea Mosnitei, nr. 4 sunati la 0256/489415 sau 0741393602.

Mai analizati manopera . 28000=6300 eur/360=17.5 eur/mp . Imposibil .
Eu dau un sfat celor care vor sa-si construiasca o casa . Luati ca pret orientativ ,cel mai mare pret de pe piata , sau 80% din acele preturi si tot ce va fi sub aceste preturi va fi o surpriza placuta . Ce face-ti acum nu este decat sa va bateti cuie in bocanci . Luati preturile cele mai mici ( fara sa face-ti o analiza de cost ) si apoi vin surprizele neplacute care va va face viata un cosmar . Nu uitati ca toti construiesc cu aceleas materiale si la un pret aproape identic si daca pretul este mic , nu va ganditi ca , constructorul este vreun magician ci sigur un excroc . Cum suciti capul intr-o parte cum va ars pe la spate, prin non-calitate .
Deci a doua etapa si ce-a mai importanta este seriozitatea constructorului . Pe asta trebuie sa puneti accentul cel mai mare . Un constructor capabil si serios va da solutiile cele mai bune pentru a obtine un pret cat mai bun . O alta problema este sa va alegeti constructorul inainte de arhitect si impreuna sa gasiti modelul de casa ,cu solutiile cele mai bune pentru a va incadra in bugetul dv , Eu asa fac intotdeauna . Vorbesc aceeas limba cu arhitectul si incerc sa ma fac inteles de catre client si in acest mod nu am decat clienti multumiti .
Va doresc succes si sarbatori fericite .

scria 180, P+M. Dar pretul de manopera ajunge astfel la 35 euro/mp si este OK.Eu cred ca ar trebui sa existe cel putin pe langa Bucuresti o statie de betoane sa ofere pret asemanator. Cimentul este cam la fel peste tot, iar balastiere cred ca se gasesc pe langa Bucuresti asa ca pretul ar trebui sa fie similar. Si in Timisoara mai sunt firme care cer preturi mari la beton, dar au vanzari mici.

Pretul manoperei la rosu oscileaza intre 25-40 Euro/mp, ce iese din aceasta marja nu este OK dupa mine. Daca cineva are alta parere sa spuna. Pretul este pentru o casa normala, nu pentru una cu turnulete, terase, decoratiuni exagerate la care pretul poate fi peste.

vorbeam de un pret legal de 35 euro/mp. consider ca se poate chiar si cu firme, mai ales daca isi recupereaza TVA-ul.

Da, 35 euro+tva, este o.k si pentru firme. Nu stiu daca este o.k si pentru cel care vrea sa-si construiasca o casa, pentru ca el, ca persoana fizica, nu-si va recupera tva-ul nicioadata. Deci,dpmdv tot executia in regim de regie proprie este mai o.k pentru persoanele fizice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *