Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce sa izolez fonic, aud zgomotele vecinului de deasupra

Am probleme in dormitor, cu zgomotele pe care le face vecinul de deasupra. As dori sa izolez fonic. Ce ma sfatuiti?


Intrebare de la Anisoara, pe adresa redactiei: Cu ce sa izolez fonic, aud zgomotele vecinului de deasupra?

3 răspunsuri la “Cu ce sa izolez fonic, aud zgomotele vecinului de deasupra”

Buna, la problema dumnevoastra ve-ti gasi cu greu o solutie, fiind ca izolarea fonica trebuia facuta la vecinul inainte de a pune gresia sau parchetul pe jos. Aveti singura varianta , sa faceti un tavan fals, izolat cu vata minerala rigida de densitate mare, iar prinderile lui sa evitati a le face in tavanul vecinului. Nu va reduce 100% zgomotul, dar il diminueaza.

Exista solutii insa pot fi (foarte) costisitoare! Recomandarea mea este sa incercati sa gasiti folii/panouri izolatoare fonic pt. studiouri de inregistrare. Nu folositi vata minerala intr-un tavan fals(doar diminueaza zgomotele). Eficienta este foarte ridicata in cazul panourilor fonoabsorbante de calitate! Se pot prinde de tavan si apoi „masca” cu un tavan fals, etc.

Panourile izolatoare fonic sunt pentru a izola zgomotele din interior spre exterior. Vibratiile se transmit prin planseu si pereti, ori asta e foarte greu sa izolezi. Cel mai.simplu era sa se faca izolatia fonica la vecinul – plus placa de beton trebuie sa aiba o grosime minima din considerente fonice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *