Categorii
Intrebari de la cititori

Cu firma sau muncitori particulari? Cum sa construiesc casa?

Buna ziua. Cum este mai bine sa construiesti o casa? Sa apelez la o echipa de constructori particulari sau sa merg la o firma specializata in constructii?


Pe cine am mai intrebat, unii mi-au spus sa merg la firma altii sa caut o echipa de muncitori particulari, nu stiu ce sa fac. As dori niste sfaturi de la cei care au facut o casa. Stiu ca firmele de constructii cer un pret destul de ridicat pe m2, dar iti ofera mai multe garantii, de cealalta parte o echipa de muncitori particulari este mult mai ieftina, nu cu foarte mult, dar fiecare banut conteaza cand faci o casa. Va rog sa imi dati cateva sfaturi sincere. Multumesc.

Intrebare de la AlexMarius, pe adresa redactiei: Cu firma sau muncitori particulari? Cum sa construiesc casa?

12 răspunsuri la “Cu firma sau muncitori particulari? Cum sa construiesc casa?”

Meserias din jud.Teleorman efectuz lucrari de constructii.Daca v-am trezit interesul ma gasiti la nr.tel 0769942980.O zi buna va doresc.

Buna ziua ,pt a construi o casa aveti nevoie de Firma de constructiie ,,dupa legislatia si noile normative ,nu se mai poate construi in regie propie , aveti nevoie de Diriginte de santier si Firma de constructii pt ca la finalul lucrari aveti nevoie de cartea lucrari semnata de Diriginte si Firma constructoare ,asa puteti preda lucrarea la primaria care va dat autorizatia , Sarbatori fericite ,

Corect este contractul cu firma de constructii,garantia pe care o da domnul Nelu,e vorba-n vint.Azi garanteaza,maine,nu te mai cunoaste.Si apoi cartea constructiei,cum ramine cu ea? Deci,domnul Cristian are dreptate.

Legea presupune obligativitatea angajarii unui Diriginte De Santier nu si a unei firme de constructii ,domnule Cincea Cristian (mai recititi prin Legea noua modificata)

In alta ordine de idei domnule AlexMarius ti-ai cam dat singur raspunsul prin ceea ce ai expus , cu toate ca mai exista si varianta angajarii in regie proprie si a unui Diriginte responsabil (dar grija mare pe cine alegeti aici sa nu va treziti ca pe banii dumneavoastra conlucreaza cu echipa de „mesterei” ) ptr. supravegherea lucrarii

Legea nu aminteste de firma de constructii pentru ca presupune clar existenta ei.Deci,a angaja o echipa si nu o firma,inseamna ocolirea legii.cu consecintele aratate aici.

Eu am construit casa in 2013, cu echipa de meseriasi, am avut diriginte de santier care mi-a intocmit cartea tehnica a constructiei. In 2016 am facut receptia casei , comisia de la primarie nici nu mi-a cerut cartea tehnica , au venit au vazut daca am respectet proiectul si atat . Da acum si in mediul rural va trebuie diriginte de santier. Mult curaj va doresc si La multi ani !.

Important sa respectati proiectul , caci in el sunt toate detaliile pentru constructie , dupa parerea mea acesta e toata garantia lucrarilor, Doamne ajuta !.

diferenta consta in pretul final care include, in cazul „cu firma”, taxe si impozite pe profit, profitul care este mult mai mare decat al unui mester, si TVA. Eu am si srl si intrprindere individuala si lucrez si ca particular in regie proprie unde sunt costurile cele mai mici. Asta este realitatea in tara noastra in aceste vremuri.0720424045

Ce spune d-l Adrian,suna mai degraba a reclama,daca-si da si numarul….Dar cum reuseste sa impace atitea calitati,numai el stie.Caci,SRL-ul, Intreprinderea individuala,Particulrul,sunt notiuni diferite.Dar,dupa cum afirma si dumnealui,traim in tara devenita a tuturor posibilitatilor.

Cauta echipa de meseriasi,cu referintesi o sa fie bine.
am lucrat cu echipa le-am dat consumabile(cuie,sarma)in afara intelegerii,o cafea dimineata si un 50 cu o bere la plecare.
O cunostinta executia cu firma,cum pleca sefu lalaiala,alcool,amiaza,explicatii si convingeri ca asa tre sa fie.tu decizi.

Daca cel ce conduce lucrarea e exigent,serios,cu experienta,atunci cu siguranta isi va alege oamenii cu care sa lucreze,de incredere,la fel de seriosi si capabili de a lucra si fara prezenta lui.Daca seful e delasator,incompetent,fara autoritate asupra oamenilor,cu siguranta se va crea debandare,iar lucrarea devine compromisa.Se observa asta imediat dupa inceperea lucrarilor,sau chiar din discutiile preliminare intre constructor si beneficiar.Spun asta din experienta vietii si carierei de constructor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *