Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot economisi spatiu in bucataria mea?

Buna, m-ar interesa cum as putea economisi mai mult spatiu in bucataria mea dintr-un apartament de 40 mp. Am atasat proiectul. Sau daca aveti sugestii despre living sau dormitor le accept cu drag. Precizez ca suntem un cuplu tanar si am dori in bucatarie si masa. Va multumesc!


Intrebare de la Cerasela, pe adresa redactiei: Cum pot economisi spatiu in bucataria mea?

schita-apartament-40-mp-amenajare-bucatarie

Un răspuns la “Cum pot economisi spatiu in bucataria mea?”

Buna, Cerasela!

Bucataria ta este intr-adevar destul de mica, asa ca e normal sa cauti cele mai bune solutii de amenajare a acesteia. Despre ansamblul de mobilier nu cred ca sunt multe de spus, decat ca ar trebui sa va limitati la o garnitura de cel mult 2 metri liniari, cu spatiu pe aragaz/plia si cuptor inclus. Asta in cazul in care veti dori sa amenajati locul de luat masa sub fereastra, ceva similar situatiei ilustrate in imaginea de coperta a urmatorului articol: https://www.casadex.ro/2014/02/bucatarii-mici-si-inguste-cum-le-amenajam-idei-si-imagini/ Ma refer la imaginea cu bancile rosii. Desigur ca nu trebuie sa aveti neaparat bancute, puteti alege doua scaune elegante si doi tabureti plianti pe care sa-i pastrati intr-o camara, pana in momentul in care veti avea unul sau doi invitati la masa. Din pacate, masa nu poate fi foarte lata, insa asa se intampla in cazul amenajarii unui spatiu atat de mic.

Cea de-a doua optiune este montarea unei mese inguste, tip bar, de-a lungul peretelui opus garniturii de bucatarie. Vei gasi un exemplu in acest sens in articolul recomandat mai sus. Aceasta varianta prezinta avantajul ca veti putea proiecta dulapuri pe toata lungimea bucatariei si in acest fel castiga mai multe spatii de depozitare.

Cea din urma propunere este proiectarea unui ansamblu de mobilier inteligent, prevazut cu o masa extensibila ascunsa sub blatul de lucru. Scaunele, in acest caz, ar trebui sa fie pliante si ar putea fi pastrate in spatele usii de acces in bucatarie, eventual chiar agatate pe perete. In galeria foto a articolului recomandat anterior vei gasi si un exemplu in acest sens.

Cat despre celelalte camere, nu stiu ce sugestii sa fac, cata vreme nu stiu nici ce mobilier aveti deja sau vreti sa cumparati in viitorul mai apropiat sau mai indepartat, si nici ce culori va plac, ce stil de amenajare preferati etc. Ideea este sa cautati sa obtineti o amenajare unitara, sa pastrati aceeasi paleta cromatica in toate incaperile apartamentului si desigur acelasi stil de amenajare.

Sa aveti spor la amenajat si decorat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *