Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Invata sa combini furnirul de lemn din compozitia mobilierului de bucatarie

1-mobila-moderna-bucatarie-alb-cu-furnir-lemnCand vorbim despre amenajarea unei bucatarii, vorbim despre finisajele potrivite acestui spatiu si apoi despre mobilierul si electrocasnicele specifice. Din intrebarile venite pe adresa redactiei am observat insa ca cel mai dificil dintre toate este momentul alegerii mobilierului: cate corpuri sa contina garnitura proiectata, ce design ar trebui ales si nu in ultimul rand ce culori ar da bine in decor sau cu ce culori poate fi combinat furnirul de lemn.


Cu totii ne dorim sa avem bucatarii frumoase, usor de intretinut si care sa fie echipate cu mobilier si electrocasnice de ultima generatie. Astazi, ti-am pregatit o selectie de variante de combinatii cromatice pentru mobila acestei incaperi, variante care sper sa te inspire atunci cand vei decide ca a venit momentul unei schimbari si vei porni in cautarea mobilierului perfect. Numitorul comun al tuturor propunerilor de mai jos este furnirul de lemn, asa cum am specificat si in titlul articolului. Cel putin in bucatarie, furnirul de lemn arata mai bine atunci cand este folosit in asociere cu alte culori sau nuante, in general cu suprafete uni.

Fronturi din furnir de lemn cu alb, ivoire sau vanilie

Poate cea mai eleganta dintre combinatiile pe care ti le propun in articolul de astazi este cea formata din asocierea fronturilor imbracate in furnir de lemn cu fronturi albe, vanilie sau ivoire. Rezultatul este modern si totodata discret si rafinat, fiind potrivit atat pentru bucatariile mari si spatioase, cat si pentru cele mici, care au nevoie de un plus de luminozitate.

Un exemplu real, dintr-un apartament bucurestean gasesti in urmatorul articol: Iata cum poti amenaja o bucatarie mica si moderna de doar 6 mp.

In asociere cu fronturile uni, in culori luminoase, pot fi folosite diverse nuante de furnir de lemn, de la cele mai deschise si pana la cele inchise, asa cum sunt, de pilda, furnirurile de nuc, calvados sau mahon. Alegerea se face in functie de preferintele proprietarilor, dar si in functie de dimensiunea si gradul de luminozitate al bucatariei. Spre exemplu, daca trebuie amenajata o bucatarie mica, este indicat sa se aleaga o combinatie formata din tonuri cat mai deschise, in timp ce pentru un spatiu mai amplu sau macar mai bine luminat poate fi ales si un contrast mai pronuntat, cu ajutorul unui furnir in culori inchise.

In completare, iti recomand sa citesti si urmatoarele doua articole: Dileme decorative – cum alegem culoarea mobilierului de bucatarie. Partea I si Alegerea culorii pentru mobilierul de bucatarie. Partea II.

Furnir de lemn combinat cu negru sau gri antracit

La polul opus se situeaza combinatia formata din suprafete imbracate in furnir din lemn si suprafetele imbracate in negru, gri sau gri antracit. Este o solutie la fel de eleganta, insa se preteaza mai ales in mobilarea bucatariilor cu suprafete generoase. In mod clar, aceasta varianta se preteaza exclusiv in decorurile minimaliste, ultramoderne, asa cum vei vedea in galeria foto de mai jos.

Alte idei de combinatii frumoase de culori gasesti aici: Bucatarii moderne – exemple de combinatii cromatice.

Daca se doreste, un ansamblu de mobilier ce poarta aceasta combinatie de materiale poate fi luminat cu ajutorul catorva elemente albe. Spre exemplu, poti opta pentru o bucatarie cu fronturile dulapurilor inferioare din furnir de lemn Stejar Chateau Gri (din paletarul celor de la Egger), laterale / carcasa si blat gri antracit si corpuri superioare albe.

Mobilier in culori vii intercalate cu furnir de lemn

Daca nu te-au convins cele doua optiuni prezentate mai sus, s-ar putea sa faci parte din grupul celor care nu-si imagineaza viata fara culoare. Si cand spun asta ma gandesc la decoruri care mustesc de culori vii, pline, bogate si vibrante. Probabil ca te vei bucura sa afli ca furnirul de lemn poate fi asortat nu doar cu tonuri cuminti si neutre, ci si cu unele dintre cele mai aprinse culori: galben, ocru, rosu, albastru sau verde.

Iti recomand sa citesti si: Bucatarii colorate – 16 palete cromatice pentru amenajari deosebite.

Aceasta varianta de asortare este perfecta pentru bucatariile moderne nu doar prin prisma combinatiilor cromatice rezultate, ci si prin aspectul si textura materialelor care se cer alese. Acestea sunt, de regula, materiale cu aspect lucios, cu putere mare de a reflecta lumina.

Sursa foto: Cocinas con estilo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *