Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Metode incalzire casa boltari, izolata doar jumatate


Pentru incalzirea unei case cu suprafata de 60 mp, h=2m. Grosmine pereti – boltari albi, geamuri termopan in suprafata de 7 mp plus usa intrare – termopan – 5 mp. Izolata doar jumatate din casa cu polistiren de 8. Ce metoda de incalzire ne recomandati? Noi ne-am gandit la centrala peleti, dar nu stim de ce capacitate sa fie. Poate ne dati o idee mai buna? Multumesc frumos.


Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: Metode incalzire casa boltari, izolata doar jumatate.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Mari in decembrie 9th, 2016

Buna seara eu am termosemineu pe peleti si tot asa anul trecut am avut casa ne izolata ,a fost f greu consum mare de peleti,asta vara am izolat doar parterul acum voi vede dar oricum consumul e mult mai mare cand nu e izolatie.Cred ca va trebui de 6kw oricum costul e ridicat va spun din experienta si caldura de 20.21 g

ofy58 in decembrie 10th, 2016

Pentru calcul puteti folosi: eradiatoare. ro/calcul_centrala_termica.php#calc
de unde rezulta cam 6.5-8 Kw ( depinde ce numiti d-tra izolatie exterioara )

Eu am o CT pe lemne cu degazeificare de 30 KW ( Casa are 140 mp x 2.70 inaltime), de care sunt foarte multumit. Singurele dezavantaje sunt: Alimentare CT cu lemne cam la 4 ore si faptul ca nu poate fi automatizata ca o CT pe gaz ( pornire, oprire, etc). Pe peleti puteti elimina aceste inconveniente, dar pretul peletilor este dublu-triplu fata de lemne.
Restul este decizia d-tra.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii