Categorii
Intrebari de la cititori

Metode incalzire casa boltari, izolata doar jumatate

Pentru incalzirea unei case cu suprafata de 60 mp, h=2m. Grosmine pereti – boltari albi, geamuri termopan in suprafata de 7 mp plus usa intrare – termopan – 5 mp. Izolata doar jumatate din casa cu polistiren de 8. Ce metoda de incalzire ne recomandati? Noi ne-am gandit la centrala peleti, dar nu stim de ce capacitate sa fie. Poate ne dati o idee mai buna? Multumesc frumos.


Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: Metode incalzire casa boltari, izolata doar jumatate.

2 răspunsuri la “Metode incalzire casa boltari, izolata doar jumatate”

Buna seara eu am termosemineu pe peleti si tot asa anul trecut am avut casa ne izolata ,a fost f greu consum mare de peleti,asta vara am izolat doar parterul acum voi vede dar oricum consumul e mult mai mare cand nu e izolatie.Cred ca va trebui de 6kw oricum costul e ridicat va spun din experienta si caldura de 20.21 g

Pentru calcul puteti folosi: eradiatoare. ro/calcul_centrala_termica.php#calc
de unde rezulta cam 6.5-8 Kw ( depinde ce numiti d-tra izolatie exterioara )

Eu am o CT pe lemne cu degazeificare de 30 KW ( Casa are 140 mp x 2.70 inaltime), de care sunt foarte multumit. Singurele dezavantaje sunt: Alimentare CT cu lemne cam la 4 ore si faptul ca nu poate fi automatizata ca o CT pe gaz ( pornire, oprire, etc). Pe peleti puteti elimina aceste inconveniente, dar pretul peletilor este dublu-triplu fata de lemne.
Restul este decizia d-tra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *