Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Rulouri din carne de porc cu umplutura pentru masa de Craciun


rulouri-din-carne-de-porc-umplute-cu-ciuperci-pere-si-cascaval



Toate ca toate, dar porcul este nelipsit de pe mesele de Craciun ale romanilor. Daca te-ai plictisit de traditionalele sarmale, carnati, chiftele, toba si alte delicii mioritice si vrei sa-ti impresionezi musafirii cu o mancare noua si interesanta, rulourile din carne de porc cu umplutura de ciuperci, cascaval si pere sunt ceea ce cauti.


Este o reteta usor de preparat, cu un rezultat delicios si cu aspect potrivit unei mese festive, asa ca dupa ce vei reusi sa-i uimesti pe cei invitati la masa de Craciun pe care o vei organiza in foarte scurt timp, vei dori sa reeditezi experienta si pentru cina festiva de Revelion.

Ingrediente necesare:

– 1 kg carne de porc la alegere (ceafa, pulpa, spata, muschi etc);
– 0,5 kg ciuperci proaspete (champinion, pleurotus);
– doua cepe potrivite;
– 2 linguri de ulei;
– 2-3 pere de dimensiuni medii;
– 300-400 g cascaval sau mozzarella;
– 300 ml vin rosu;
– sare, piper.


Mod de preparare a rulourilor umplute

Taie carnea de porc in fasii dreptunghiulare subtiri, asigurandu-te ca ai efectuat taiaturile de-a latul fibrei. Daca ti se pare ca sunt prea groase, bate-le cu ciocanul de batut snitele, apoi presara pe ele sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie antiaderenta inabusa in cele doua linguri de ulei ciupercile spalate si taiate felii si ceapa taiata solzisor. Cand sunt aproape gata, adauga in tigaie si perele curatate de coaja si samburi si taiate cubulete. Potriveste de sare si piper compozitia obtinuta si las-o sa se racoreaca putin.

Pune cate putin din compozitia de ciuperci, ceapa si pere pe fiecare fasie de carne, adauga cate un bastonas de cascaval si apoi ruleaza carnea si fixeaza fiecare rulou cu cate doua scobitori, iar apoi asaza-le intr-o tava unsa cu ulei. Acum este momentul sa dai tava cu rulourile umplute la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dupa care va trebui sa le stropesti cu vinul rosu si sa le lasi sa se coaca alte 15 minute.

Poti servi rulourile reci, ca aperitiv la masa festiva de Craciun sau Revelion, sau calde, insotite de un piure de cartofi, de cartofi wedges sau de legume gratinate.

Pofta mare!

Sursa foto: Coocook




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii