Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Secretul celor mai suculente chiftelute pentru masa de Revelion


chiftelute-inainte-de-a-fi-introduse-in-sosul-de-iaurt



Daca ai trecut chiftelutele pe lista aperitivelor pentru masa de Revelion, s-ar putea sa gasesti interesanta reteta de astazi care iti dezvaluie ingredientul secret si tehnica de preparare datorita carora poti obtine cele mai fragede si suculente chiftele din cate ai gustat vreodata.


Poate ai observat ca dupa ce se racesc multe chiftele se intaresc si astfel pierd din savoarea si fragezimea pe care o au atunci cand sunt fierbinti, abia scoase din tigaie. Iata ce si cum trebuie sa faci pentru a te asigura ca acest aperitiv indragit ramane la fel de suculent si a doua sau chiar a treia zi dupa preparare.

Lista de ingrediente:

– 1 kg carne tocata de porc, pui, vita sau amestec, in functie de preferinte;
– 3-4 cepe maricele;
– 3 linguri de ulei;
– un cartof mediu crud curatat de coaja;
– 3-4 catei de usturoi;
– 3 oua medii;
– miezul inmuiat in lapte sau apa a doua felii de paine;
– sare, piper dupa gust.


Metoda de preparare

Ingredientul secret care iti va pastra chiftelele suculente pana vor fi consumate in intregime este ceapa. Avand un continut ridicat de apa, ceapa ii va conferi amestecului de carne tocata fragezime, dulceata si savoare si iti va mentine chiftelutele suculente chiar si dupa racire.

Taie cepele curatate si spalate in felii nu prea subtiri si pune-le la inabusit intr-o tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Ceapa nu trebuie sa se prajeasca, nici macar sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie si sa devine translucida. Scurge-o de ulei si toac-o impreuna cu carnea, cartoful crud, usturoiul si miezul de paine inmuiat in lapte sau apa si bine scurs. Adauga in amestecul obtinut cele trei oua, sare si piper dupa gust si incepe sa modelezi chiftele pe care le poti coace la cuptor sau le poti praji in ulei.

Nota. Daca ai masina de tocat si preferi sa-ti toci carnea singura, acasa, vei trece toate ingredientele din lista de mai sus (exceptand ouale, desigur) prin masina. Daca insa ai cumparat carnea gata tocata, poti pasa restul ingredientelor cu un blender, incorporandu-le apoi in masa de carne.

Pofta mare!




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii