Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Un apartament insorit cu o superba terasa

1-canapea-crem-mare-cu-pernute-colorate-decor-livingTi-am pregatit pentru astazi povestea unui apartament minunat si insorit, care sper sa-ti insenineze zilele mohorate din aceasta perioada a anului. Este vorba despre o locuinta calda, amenajata cu mult bun gust si care are o superba terasa in care proprietarii isi petrec clipele libere.


Cand schimbi casa pe un apartament de bloc

Cei care locuiesc la casa stiu cat de greu este sa te obisnuiesti cu ideea de a locui intr-un apartament ai carui pereti iti apartin doar partial – partea pe care nu o vezi apartinandu-le vecinilor de bloc – iar libertatea pe care ti-o ofera o curte cat de mica sa nu poata fi regasita in balconul apartamentului. Protagonistii povestii de astazi au locuit intr-o zona rurala, intr-o casa cu curte, pana in clipa in care, din cauza serviciului, au fost nevoiti sa se mute in Barcelona.

Si cum banii obtinuti pe vanzarea casei din provincie nu le-au ajuns pentru cumpararea unei proprietati similare intr-unul dintre cele mai cosmopolite orase spaniole, tinerii proprietari s-au vazut nevoiti sa-si cumpere un apartament. Insa pentru a resimti cat mai putin lipsa curtii pe care o aveau, dar mai ales pentru a face mutarea cat mai putin traumatizanta pentru copiii lor, au decis sa caute un apartament situat la parter, care sa aiba si o terasa, oricat de mica. In scurt timp au gasit ce cautau, asa ca s-au grabit sa treaca la amenajarea si decorarea noului lor camin.

Amenajare semnata de un prieten designer

Spre norocul lor, printre prietenii pe care ii aveau in Barcelona era si Joseph Riu, un arhitect premiat. Asa ca proaspetii proprietari l-au rugat sa-i ajute in amenajarea si decorarea apartamentului achizitionat, povestindu-i cat de mult le lipsesc trairile si senzatiile pe care le aveau pe vremea cand locuiau in casuta lor cu curte si gradina.

Arhitectul spaniol a inteles imediat ce schimbari trebuie facute pentru a le reda prietenilor lui macar partial senzatiile de bucurie cu care erau obisnuiti de pe vremea cand locuiau departe de agitatia urbana. Drept urmare, a decis sa puna accent pe zona de zi, pe aria comuna in care parintii si copiii deopotriva sa-si poata petrece clipele libere, si sa o lege de terasa din exteriorul apartamentului intr-un mod cat mai natural cu putinta. Mai e cazul sa spun ca a reusit sa faca tot ce si-a propus si ca locatarii apartamentului sunt absolut incantat de rezultat? Imaginile de mai jos confirma acest lucru.

Un apartament modern, luminos si functional

Acum, camera de zi comunica deschis cu terasa exterioara imbracata in lemn masiv de esenta exotica, in care a fost amenajat un loc de luat masa in aer liber. Pe langa usa care le permite proprietarilor accesul in frumoasa terasa, in living exista si o fereastra, cat un intreg perete, prin care poate fi admirata si o mica gradina. De altfel si dormitorul matrimonial are aceeasi priveliste placuta.

Iar interiorul poarta finisaje, piese de mobilier si accesorii ce il fac sa para mereu insorit. Arhitectul a ales numai tonuri luminoase si calde, inviorate cu mici pete de verde pal, caramiziu, galben sau albastru. Un veritabil camin pentru o familie unita.

Sursa foto: El Mueble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *