Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare loc de luat masa si de gatit in apartament

Buna ziua. As dori sa amenajez in apartament un loc de luat masa din bucataria actuala (2 / 3 m ) si un loc pentru gatit si spalat vase (1,7 m / 95 cm) din camara actuala in care se intra din bucatarie, precum si holul ( 5 / 1,5 ). Nu stiu daca exista posibilitatea sa va transmit o schita. Va multumesc!


Intrebare de la Diana, pe adresa redactiei: Amenajare loc de luat masa si de gatit in apartament.

4 răspunsuri la “Amenajare loc de luat masa si de gatit in apartament”

Multumim pentru schita, Diana!

Recunosc ca nu am inteles ce anume ai vrea sa faci cu holul, asa ca astept un mesaj cu completarile de rigoare 🙂

In ce priveste bucataria, daca ar fi fost posibil (in sensul instalatiilor necesare), eu as fi ales sa proiectezi mobilierul de bucatarie pe peretele opus debaralei actuale si sa amenajez locul de luat masa in nisa care se va forma in perete dupa desfiintarea debaralei. Presupun insa ca nu prea ai de ales. Prin urmare, cred ca ar trebui sa nu irosesti nici macar un centimetru patrat din spatiul pe care il vei obtine in urma desfiintarii debaralei. Si cand spun asta ma gandesc ca ar trebui sa alegi o garnitura pe colt sau chiar pe 3 laturi, astfel incat sa poti obtine cat mai multe spatii de depozitare. latura de pe peretele opus usii de acces poate fi prelungita pana in dreptul caloriferului. Frigiderul sau combina frigorifica pot fi montate pe peretele comun cu baia.

Locul de luat masa cred ca poate fi amenajat pe peretele opus blatului de lucru si pentru ca iti va ramane atat de mult spatiu gol in bucatarie dupa extinderea acesteia in debara iti sugerez sa mergi pe un ansamblu compus dintr-o banca aliniata la perete, o masa si 4 scaune. Banca poate fi fara spatar, astfel incat sa poti trage masa peste ea atunci cand nu aveti musafiri.

Si daca tot veti incepe demolarile iti recomand sa acorzi o atentie sporita iluminatului. Ma indoiesc ca in debara exista o sursa de lumina adecvata (poate ma insel0, asa ca asigurati-va ca traseul electric va ajunge atat in centrul tavanului din zona debaralei, cat si in zona locului de luat masa. puteti monta un corp de iluminat in centrul tavanului, iar pentru iluminarea si accentuarea decorativa a locului de luat masa puteti achizitiona un lampadar cu picior curbat inalt care ar permite fixarea abajurului centrat, deasupra mesei. Daca nu vi se pare potrivita aceasta idee, puteti monta un set de aplice pe peretele din dreptul locului de luat masa.

Inca ceva: avand in vedere ca zona de gatit va fi cat se poate de izolata de cea a locului in care veti lua masa cred ca ar fi dragut daca v-ati gandi la o varianta de accentuare a peretelui din zona mesei. Poate fi vorba despre o caramida aparenta, despre un fototapet decorativ sau chiar despre placarea peretelui cu parchet laminat 🙂

Buna,
Multumesc pentru sfaturi! 🙂
1. Holul si intrarea in casa (partea stanga jos), le-am schitat si pe ele ca sa se vada cum sunt pozitionate, urmeaza sa-l amenajam si pe el, intrucat vom renunta la o parte din perete.
2. In bucatarie, instalatiile sanitare sunt pe partea cu camara, nu avem cum sa le mutam acolo, deoarece acel perete e comun cu o camera. 🙁
3. Iluminatul, in camara (pe perete) si bucatarie (in centru pe tavan) avem cate o aplica in prezent.
Va multumesc! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *