Categorii
Intrebari de la cititori

Ce sa aleg? Centrala clasica, gazeificare sau Liepsnele?

Buna ziua. In primul rand vreau sa multumesc la toti cei de aici pentru lucrurile interesante pe care le postati. Multe idei bune, pareri, deci e bine pentru cand nu ai cu cine sa te consulti! Sa trec la subiect! AS DORI SA MONTEZ O CENTRALA PE LEMNE, 25-30kW pentru mp pe care ii are casa, problema e alta! CE TIP DE CENTRALA PE LEMNE SA MONTEZ?


Am vazut ca sunt centrale clasice, gazeificare si Liepsnele. In momentul de fata, folosesc o soba pe pellet, care imi satisface, sa zicem, cerinta de caldura, dar o ajut in bai si cateodata cand este prea frig si in dormitoare, cu o centrala pe gaz, care alimenteaza caloriferele. Dar cum pellet-ul costa mult (consum 1 sac la 12 ore pentru 12 Kw de soba cu ventilatie), soba are si 3 motoare care sunt galagioase (montata in living), face praf in toata casa iar caldura nu este aceeasi peste tot. DECI, VREAU SA O ELIMIN SI SA TREC PE LEMNE. Tin sa precizez, casa are parter plus demisol, 210 mp totali, dar noi folosim doar parterul 120 mp. Este izolata cu polistiren de 10 cm si geamuri termopan din lemn dar care nu sunt chiar perfecte, lemnul era verde, deci am dispersiuni.

Sunt calorifere peste tot (autonom), legate la o centrala pe gaze, instalatie cu distribuitor pe zone (3 zone, zi, noapte si bai), zona demisol si aceea separat in distribuitorul din centrala. Pentru ACM folosesc un termo-boiler de 150 l. Pe timp de iarna iar vara am panou solar de 240 l plus centrala pe gaz, care va ramane oricum legata la instalatie.

DECI, CE TIP DE CAZAN PE LEMNE IMI CONSILIATI, AM CAMERA (zone din ciment armat) ANUME PREGATITA PENTRU CENTRALA TERMICA CU COS, APA, GAZ TOT CE TREBUIE, deci am unde sa o montez, la norma. Am si timp sa o alimentez si sa o curat. Va multumesc anticipat. PS: Sunt un instalator, dar nu le stiu pe toate!

Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Ce sa aleg? Centrala clasica, gazeificare sau Liepsnele?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *