Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri racordare ENEL, 100 ml subteran

Buna ziua, vreau sa cumpar o casa dar am cateva neclaritati: trebuie sa ma racordez la Enel si am inteles ca acum se face subteran si am in jur de 100 ml. Stie cineva ce costuri implica si daca merita?


Intrebare de la Ilie, pe adresa redactiei: Costuri racordare ENEL, 100 ml subteran.

3 răspunsuri la “Costuri racordare ENEL, 100 ml subteran”

Buna ziua dle. Ilie
Cam greu sa va spuna cineva, chiar si informativ, la ce valoare se va ridica total cheltuiala pentru bransament, pentru ca:
1 – va trebui sa obtineti un aviz de racord de la ENEL, aviz in care dansii, functie de distanta (100m), puterea, tensiunea solicitata si conditiile din teren, va vor da solutia si valoarea tarifului de racordare.
(Pentru obtinerea avizului va fi nevoie de un act de proprietate, inchiriere, concesionare…)
2 – cu avizul de la ENEL, va trebui sa gasiti o societate agreata ENEL, care va intocmi un proiet de executie si totodata va face si oferta pentru executarea lucrarii, valoare care in majoritatea cazurilor corespunde cu cea de la ENEL.
3 – cu proiectul pentru bransament si cu avizul de la ENEL, va prezentati la primaria locala – urbanism, pentru obtinerea unui Certificat de Urbanism, intrucat lucrarea se va executa pe domeniul public. In Certificatul de Urbanism, Primaria va mentiona unele conditii si avizele pe care va trebui sa le obtineti, ex. Apa Canal, Congaz, Mediu, Termoficare, functie de instalatiile ce sunt in zona.
4 – dupa obtinerea avizelor, solicitate prin C.U. va prezentati din nou la Urbanism (cu dosarul complet) pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie pentru executarea bransamentului propriuzis.
5 – in baza A.C. obtinuta, societatea agreata ENEL poate executa lucrarea
Mentionez, durata de obtinere pentru fiecare aviz, C.U. A.C. este de 2 saptamani pana la una luna (30 zile).
Bafta si multa rabdare.

Atentie ca in situaţia în care reţeaua electrică de distribuţie publică de joasă tensiune este situată la o distanţă mai mare de o 100 m lucrurile se complica conform Ordinului ANRE 59/2013 si anume trebuie sa se faca extindere de retea care dureaza foarte mult si costa foarte mult.

Aveti idee daca pot obtine ATR fara ca pe teren sa fie ceva construit (am act de proprietete pe teren).
As vrea ca intai sa incep demersurile pentu energie electrica si apoi sa ma apuc de construit casa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *