Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scap de mirosul si zgomotele de la parter?

Buna seara. Incerc sa explic in masura in care ma pricep situatia cu care ma confrunt: Locuim intr-o casa veche cu parter si etaj. La parter este un cabinet de tehnica dentara iar la etaj, eu.


Cei de la parter si-au renovat in toamna toata casa, au daramat tavanul tencuit si au inlocuit cu vata minerala si rigips fara nicio folie, din spusele lor. Asa cum am spus casa e veche si intre parter si etaj nu exista centura de beton, doar scanduri. Noi avem parchet vechi pe care l-am raschetat si dat cu lac cand ne am mutat, sunt ceva ani.

Cei de la laboratorul de jos folosesc diverse aparate care produc zgomot dar de 14 ani de cand convietuim impreuna ne-am obisnuit. Noi cand mergem prin casa se aud pasi de la noi, nefiind beton ci doar scanduri.

Problema este asa: au un cuptor in care ard o ceara si emana un miros puternic intepator, toxic, practic este un fum care trece prin vata si rigipsul pus de ei prin parchetul meu si nu putem sta in casa de miros. Mentionez ca pana sa darame cimentul existent pe tavane nu se simtea niciun miros in casa la noi. Intrebarea este ce pot face ei la acel tavan sa nu mai patrunda mirosul la mine? Am intrebat pe cineva care mi-a spus sa vina cu inca un tavan peste cel existent cu 2 folii si inca un rand de vata si apoi iar rigips. Va rog ce fel de solutii recomandati si ce fel de folii trebuie? Multumesc.

Intrebare de la Serban, pe adresa redactiei: Cum scap de mirosul si zgomotele de la parter?

2 răspunsuri la “Cum scap de mirosul si zgomotele de la parter?”

Buna ziua.
Proble,ma nueste a dv ci alor . doar trebuie sa-i convingeti sa o remedieze . Aici cereti solutii , pentru ai convinge .

Deci sunt 2 probleme, una zgomotul si deranjul sonor care se pot rezolva cu o izolatie si pe partea dvs cu polistiren extrudat pe sub parchet, si una cea cu mirosul. Aceasta se poate rezolva daca ii somati, legal sa isi instaleze o hota speciala si ceea ce prepara sa se faca intr-un spatiu inchis adica se face un soi de „acvariu” sin sticla dotat cu o hota speciala; acest lucru fiind stipulat in lege. Nu stiu nr legii dar se refera la manipularea substantelor toxice, daunatoare sanatatii. Cautati pe net legea si in baza ei faceti-le o sesizare si apoi puteti sa le faceti plangere. Atentie puteti sesiza ISU caci din cate stiu spatiul asa cum il mentionati dvs este impropriu desfasurarii unor activitati cu cuptor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *