Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa-mi zugravesc singur casa – rog sfaturi

Doresc sa-mi zugravesc singur casa si nu cunosc tehnologia adecvata. Deci este vorba de 2 camere zugravite acum 9 ani cu vopsea lavabila alba. Vopseaua actuala nu este coscovita iar reparatii nu sunt necesare. Este necesar sa spal vopseaua actuala? Se da inainte cu o amorsa sau un glet? Care ar fi cea mai buna vosea lavabila – tot alba – pe care sa o folosesc. Care este procesul tehnologic corect? Multumesc.


Intrebare de la Radu, pe adresa redactiei: Doresc sa-mi zugravesc singur casa – rog sfaturi.

9 răspunsuri la “Doresc sa-mi zugravesc singur casa – rog sfaturi”

Eu nu am vopsit niciodată dar am văzut la soțul meu .Da cu amorsa înainte și apoi da cu vopsea ,(cu trafaletul)nu pana sus ca sa nu atingă tavanul .Tavanul se vopsește primul și apoi pereții.Partea care rămâne se da cu pensula .Pentru vopsea va puteți duce la magazin și întrebați care e cea mai buna.Cu glet sa da când aveți de reparat .

In general amorsa mai mult incurca. Eu mereu am folosit pe post de amorsa lavabil mai diluat. Cand se da cu amorsa nu trebuie date si colturile. De obicei trebuie date 2 straturi. Cand se dau straturile propriu-zisede vopsea se incepe cu colturile, tavan-perete si perete-perete. Trebuie avut grija ca urmele de pensula sa fie cat mai putin vizibile. De aceea pensula nu se inmoie f. mult. E drept ca asa nu prea ai spor, dar iese un lucru de calitate. Pensula trebuie sa fie de 10cm. Se intinde vopseaua cat mai bine. Apoi se da cu trafaletele si la fel ca la pensula, trebuie sa nu fie f. incarcat. Eu recomand, pentru cine nu are experienta, sa inceapa de la mijlocul peretelui si sa intinda bine in sus si in jos. Asa de evita aglomerarea vopselei in partea de sus a peretelui, aproape de tavan sau jos aproape de dusumea.

Merge si cu amors si cum spune Dragos cu lavabila mai diluata.Orice zugraveala ,indiferent cu ce e se incepe dinspre fereastra spre interior ,mai intai tavanul si apoi peretii.

Buna, eu am zugravit in felul urmator: am sters bine peretii cu apa si detergent pentru a-i degresa, apoi am amestecat amorsa cu 30% vopsea lavabila si am dat un strat.Dupa ce s-a uscat bine am dat colturile cu un trafalet mai micut special pentru colturi, apoi peretii cu trafaletul mare.Am folosit vopsea lavabila cu ioni de argint. Este putin mai scumpa dar face toti banii in plus are mare putere de acoperire.

Buna ziua

Este doar o parere.
D-na Aura este cel mai aproape de adevar. Ceea ce nu a specificat D-na este ca intotdeauna se dau prima oara partile de sus(tavane/glafuri) la gata, deci doua straturi si pe urma partile de jos(pereti) deoarece daca este invers, in momentul cand dai tavanul stropii(pentru ca sigur vor fi mici sau mari) va murdari peretele. Nu stiu daca este corect sa dau nume pe site de branduri bune, dar sigur veti iesi bine raport calitate/pret daca veti cumpara lavabila in jurul a 200 lei/galeata de 15 l(25 kg)

O zi placuta

Materiale necesare: pensula (la magazinul de la care cumparati, specificati-le pentru ce o folositi, vopsea lavabila in cazul d-voastra)-necesara pentru imbinarile peretilor, tocuri de usi/ferestre,stucaturi, profile de colt, tavita speciala pentru vopsea, trafalet mic pentru colturi, trafalet mare, folie pentru protectie. In cazul trafaletului ofertele sunt numeroase, din diferite materiale, diferite texturi. Exclus trafalet din spuma/buret, personal folosesc din poliacril. Protejati mobilierul si podeaua cu folie, deoarece oricat v-ati stradui tot vor sari stropi fini sau ici colo mai poate cadea cate o picatura. Daca peretii au fost zugraviti tot cu lavabila, nu este necesara amorsarea peretelui, amorsa se aplica, in general pe pereti pe care s-a aplicat glet proaspat, pentru fixarea suportului, sau atunci cand s-au facut reparatii, nu este cazul d-voastra. Eventual puteti testa pe o portiune mica gradul de absorbtie al peretelui. Nu este necesara spalarea peretilor decat daca sunt afumati, puteti, daca doriti, sa aspirati praful. Incepeti cu tavanul cum spune domnul costea c, continuati cu peretii,incepeti cu partea de sus, nu faceti pauza decat cand ati terminat un perete intreg, nu va opriti la jumatate. La colturi folositi intai pensula pentru ca vopseaua sa acopere bine, apoi trafaletul mic. Pentru restul peretelui, folositi trafaletul mare. Obligatoriu se dau 2 straturi, primul intr-un sens, al doilea perpendicular pe primul. Lasati sa se usuce bine intre straturi, spalati bine trafaletul pentru a doua zi (o sa aveti ceva de lucru) sau luati-va role de rezerva. Trafaletii sa fie din acelasi material (si cel mic si cel mare), altfel o sa aveti diferente de textura. Vopsea nu va pot recomanda, cereti sfatul vanzatorului si tineti cont ca, totusi, pretul reflecta calitatea. Nu diluati vopseaua (nici macar cu amorsa!), decat daca pe prospect specifica ca puteti face acest lucru.Inainte de toate stabiliti dimensiunile peretilor pentru a sti cata vopsea aveti nevoie. Mentionez ca nu sunt meserias, am „furat” de la ei si-mi fac singur acest gen de lucrari. Spor la treaba!

Eu mi-am luat un pachet la oferta: amorsa si vopsea lavabila Aeria Gold si nu a fost nevoie decat de o singura mana de vopsea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *