Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Fundatia si elevatia se toarna separat sau in acelasi timp?


Salutare. Cum imi va permite vremea voi incepe constructia viitoarei locuinte in Buhusi, judet Bacau. Casa este doar parter cu suprafata construita de 125 mp. In proiect am trecuta fundatia la 1 metru adancime cu 40 cm grosime, iar elevatia de 40 cm inaltime cu 30 cm grosime.


Inca nu am ales o echipa de constructii, dar cei cu care am vorbit mi-au spus ca se toarna intai fundatia, nearmata, iar apoi elevatia, armata pe mijlocul fundatiei (diferenta intre cele doua grosimi fiind de 10cm). Intrebarea mea este: Nu e mai bine sa se toarne fundatia si elevatia in acelasi timp? Ar fi mai bine sa torn si elevatia de 40 cm grosime ca sa fie turnat tot deodata? Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs!

Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Fundatia si elevatia se toarna separat sau in acelasi timp?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Pop in ianuarie 31st, 2017

Buna ziua
Va pot ezecuta casa la rosu in conditii optime de calitate si pret
Daca va intereseaza astept detalii si proiect la constructzece@gmail. com 0770131648
Cu stima

Bucur-Portase in ianuarie 31st, 2017

Buna ziua. In cazul pe care-l expuneti se toarnă mai intai partea din pamant -fundatia in care se incastreaza stalpii si se monteaza tevile de scurgere. Personal va sfatuiesc sa mai faceti si la baza fundatiei o centura de fier. De obicei in pamant pentru asemenea fundatii nu se pune cofraj, dar este ideal sa se toarne un beton egalizare si sa se monteze pe malurile de pamant folie pvc pentru a nu se scurge laptele de ciment in pamant. Apoi se cofreaza elevatia se armeaza si se toarna pana la cota de sub placa. Se poate turna si intr-o etapa dar se cofreaza tot si este mai greu si costisitor. Se are grija cum pozitionam fata de peretele de la parter

relu in ianuarie 31st, 2017

De obicei se toarna separat. Daca va uitati mai atent in proiect, o sa vedeti ca si clasa betonului este alta in fundatie decat in elevatie (grinda armata). Plus, este si dificil dpdv al executiei, sa se toarne dintr-o bucata. Turnati separat.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii