Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Iata ce a facut un arhitect talentat cu o garsoniera de 35 mp

1-vedere-din-camera-de-zi-spre-dormitor-si-spre-holul-de-intrareCat de mult poate fi transformata o garsoniera? Cat de multe zone de activitate pot fi create in doar 35 mp sau cat de multe spatii de depozitare pot fi amenajate astfel incat sa ramana suficient loc si pentru primirea musafirilor sau pentru desfasurarea banalelor activitati zilnice? Un arhitect a reusit sa uimeasca lumea designului cu felul in care si-a proiectat si amenajat propria locuinta.


Garsoniera transformata intr-un apartament modern

Tanarul arhitect de origine iraniana Alireza Nemati si sotia sa locuiesc in Moscova, una dintre cele mai scumpe metropole ale lumii. Nedorind sa astepte pana in clipa in care vor avea suficienti bani pentru achizitionarea unui apartament, cei doi tineri au decis sa-si transforme garsoniera de 35 mp intr-un apartament modern, practic si multifunctional. Ca doar nu degeaba Alireza absolvise scoala de arhitectura si conducea biroul de arhitectura si design Studio Bazi.

Dupa o serie de calcule, framantari, gandiri si razgandiri arhitectul a gasit solutia ideala pentru ei: a construit un cub din lemn cu rol de dormitor, iar sub acesta a integrat 3 dulapuri extractabile in care au fost organizate o multime de haine si obiecte personale. In acest fel spatiul ramas a putut fi impartit intre baie si camera de zi.

Dormitor intr-un cub din lemn

Solutia gasita de tanarul arhitect a putut fi implementata si datorita inaltimii tavanului. Vorbim despre un tavan situat la inaltimea de 3 metri. Dar este evident ca aceasta idee poate fi pusa in practica si in garsoniere sau apartamente cu tavane standard (de 2,5 m inaltime), caz in care se impune diminuarea inaltimii dulapurilor integrate sub cubul cu rol de dormitor. Chiar si asa, adancimea dulapurilor ar oferi suficient de mult spatiu de depozitare. Cei doi soti povestesc ca din cuibusorul situat la inaltime, cu peretii placati cu panouri din lemn de pin natur, se vede intreaga camera si chiar si fereastra acesteia si ca le place foarte mult sa adoarma si sa se trezeasca acolo.

Spatiu de zi pentru 10 musafiri

Cel putin asta sustin proprietarii garsonierei recent renovate. Prin desfiintarea zidului dintre bucatarie si singura camera a locuintei de doar 35 mp s-a obtinut o camera de zi spatioasa si plina de lumina. Peretele din zona de living a fost acoperit in intregime de dulapuri, in fata lor a fost asezata o canapea, iar in extremitatea opusa a camerei de zi a fost proiectata bucataria. Tinerii proprietari au optat pentru o mobila alba, pe colt, pe care au inviorat-o cu cateva placi de faianta pictate manual aduse din tara lor natala, Iran.

Tot in bucatarie, langa fereastra arhitectul a gasit loc si pentru un mic birou la care poate lucra in liniste in timp ce sotia gateste.

Sursa foto: Studio Bazi, Fotograf: Ilya Ivanov

Un răspuns la “Iata ce a facut un arhitect talentat cu o garsoniera de 35 mp”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *