Categorii
Intrebari de la cititori

Pe unde sa fac scara si intrarea catre pivnita?

Buna seara, in primavara vrem sa construim o casa in Judetul Ilfov. S partial P+M. Adica subsolul va fi doar sub bucararie. Trebuie sa ii spunem arhitectului pe unde vrem intrarea in subsol (pivnita), avem 2 variante:


1. Prin bucatarie printr-o trapa care se ridica ca la mamaie la tara dar am inteles ca intra mirosul in casa sau
2. Prin exteriorul casei printr-o scara acoperita.
Scara o avem in partea cealalta a casei. Deci nu merge sa facem o continuare a casei scarii. Multumesc de raspuns.

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Pe unde sa fac scara si intrarea catre pivnita?

6 răspunsuri la “Pe unde sa fac scara si intrarea catre pivnita?”

Pe exterior e cell mai OK intrati cu un butoi CV putem discuta am efectuat multe lucrari pt mai multe informati0722148503

Salut Andrei

Este bine ca intrarea sa fie pe exterior in conditiile tale, dar sa ai dubla intrare si din bucatarie si din exterior si bineinteles acoperita,chiar inchisa total cu zidarie ar fi mai indicat(practic o intrare in beci atasata casei), desi o sa ai costuri suplimentare de constructie,acoperis,trei usi etc, plusurile pe termen lung sunt superioare.Un exemplu: toamna pe vreme buna aprovizionezi beciul, iar intr-o zi de iarna cum ar fi azi trimiti copilul sau sotia sa ia din beci un borcan de dulceata. Se va duce dar nu inainte de a se imbraca gros,va iesi afara,va da zapada,va avea grija sa nu alunece pe trepte(la urcare/coborare)… sau deschide o usa din bucatarie si se poate duce in beci(fara firg,fara zapada,fara gheata etc).Un alt exemplu:alimentarea beciului nu o sa o faci numai din exterior, zarzavaturi ,dulceturi,acrituri etc o sa le prepari in bucatarie, si in loc sa deschizi o usa din bucatarie, va trebui sa cari totul afara(asa cum le-ai introdus materie prima)si sa le cobori in beci.

E doar o idee si nu trebuie neaparat sa tii cont de ea

Cu respect,
Cristian

Da și noi optam pe tru o intrare direct din Bucătărie printr-0 trapa . Doar ca ne-au zis câteva persoane ca intra mirosul de pivnița in casa . Este adevărat ? plus ca vrem sa punem încălzire prin pardoseala . Practic trapa ce da spre pivnița nu va fi încălzită .

Poti face,lipit de bucatarie,o camaruta de 1m. latime, special pentru scara de intrare in subsol.Se mareste, intradevar, casa un pic, dar scapi si de miros si de intrarea din exterior (care nu este cea mai fericita solutie). Cu stima ing.Aurelian Cretu. aureliancretu67@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *