Categorii
Intrebari de la cititori

Pot construi o casa pe un teren de 7 pe 11 m (Constanta)?

Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine daca pot construi o casa pe teren de 7.50 m, lungime 11 m. Specific ca in stanga sta tatal meu iar in dreapta vecinul imi da voie sa construiesc pe hotar, iar in spate nu am vecini. Sunt din Constanta. Va multumesc.


Intrebare de la Ana, pe adresa redactiei: Pot construi o casa pe un teren de 7 pe 11 m (Constanta)?

3 răspunsuri la “Pot construi o casa pe un teren de 7 pe 11 m (Constanta)?”

Buna Ana, din punct de vedere legal nu este posibil, trebuie ca pe fiecare latura a casei sa existe minim 2m liberi, ceea ce inseamna ca va ramane un spatiu pentru construit de 3,5/7 m. Daca sunteti multumita cu acest spatiu, puteti construi legal, altfel o faceti pe raspunderea dvs. dar sub nici o forma sa nu construiti direct pe limita de propietate. Oamenii se schimba si nu se stie in viitor ce vecini veti avea si prin ce veti putea trece din aceasta cauza.

Buna ziua,
Daca sunteti din oras , solicitati un certificat de urbanism inainte de a va face planuri . Abia dupa aceea va puteti gandi la constructie .
dati-mi o adresa de mail si va trimit un model care poate fi adaptat la zona dv .
Cu stima gigi0722235456 m_u_c1992@yahoo.com

Primul lucru pe care trebuie facut este de a consulta Planul Urbanistic Zonal(PUZ).
In PUZ sunt trecute regulile de construire in zona in care este amplasat terenul(ex. cerinte referitoare la amplasarea constructiei fata de strada, numar de nivele, etc.)
Succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *