Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa aplic faianta pe perete direct peste beton?

Am un perete si i-am dat un strat subtire de lavabila pentru ca era murdar. Acum pot sa pun direct faianta peste el sau ce trebui sa fac inainte? Nu are glet, e direct beton. Multumesc!


Intrebare de la Aurel, pe adresa redactiei: Pot sa aplic faianta pe perete direct peste beton?

8 răspunsuri la “Pot sa aplic faianta pe perete direct peste beton?”

Nu este recomandat sa pui faianta peste vopseaua lavabila, cu trecerea timpului, ceramica se va desprinde cu tot cu vopseaua lavabila de pe perete.

Pentru sigurantă aplicati un strat de amorsa cu o zi înainte de placarea faianței.

Buna ziua!
Da,se poate daca veti urma niste pașii.In primul rand vopseaua lavabila de pe perete sa fie bine fixata(sa nu fie cojita,înflorită,etc., ținând cont ca este o baie se poate întâmpla).Apoi va trebuie o amorsa(recomandabil speciala pentru stratul de lavabila cu respectarea fisei tehnice si a timpului de uscare,iar asta intrebati la magazinele de specialitate).Atata timp cat veti face acești doi pasii,verificarea si fixarea(amorsarea) peretelui,da puteti pune faianta pe acel perete.Tineti cont ca aceea este o baie si vor fi aburii si caldura,de aceea va recomand acesti pașii.Va doresc spor!

Salut am aceeasi problema doar ca peste beton este vopsea, inintial ma am apucat sa dau jos vopseaua fiinca era 3 straturi de vopsea, ma rog am dat jos doar o parte mica din vopsea… inainta sa curat nu aveam nici o intentie sau un gand sa pun faianta acum cam vreau doar ca in a pune faianta nu mai este sa spunem la fel de simplu ca o vopsea,intre timp ma am consultat cu unu altu din prieteni din curiozitate si mai mult ca sa aflu cum se aplica cel mai indicat o faianta peste beton sau vopsea in ulei si daca este inditat sau sa raman la vopsea? unii specifica ca nu este necesar si nu are rost sa te chinui sa o dai jos cu spaclu si doar cu o dalta si ciocan lasi cateva gauri si cam aia este si cam asa ar lipi cel mai bine faiana altii spun ca lasi asa cum este dai cu amorsa si a doua zi te apuci de treaba. Puteti va rog sa spuneti cum este mai indicat… Cear trebui sa fac ptr. a pune faianta?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *