Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa vand o proprietate daca nu am autorizatie de constructie?

Buna seara, va rog sa-mi dati un raspuns oficial, la o intrebare simpla: in anul 2005, am cumparat o proprietate mica in Romania cu act de vanzare-cumparare prin casa notariala, iar in acelasi an am luat decizia sa construim cabana de lemn in curte, pentru a depozita scule de gradina.


Mergand la primaria comunei si cerand autorizatie de constructie, arhitectul m-a intrebat daca ii fac fundatie sau o asez pe placa cu piloni de beton. Noi am vrut ceva usor si am primit raspunsul ca nu avem nevoie de autorizatie, iar acum vrem sa vindem proprietatea cu cabana cu tot, dupa lege avem dreptul sa vindem sau nu, fara a avea probleme cu fiscul sau primaria, v-as ruga sa-mi dati legea si enuntul legii multumesc.

Intrebare de la Ionesc, pe adresa redactiei: Pot sa vand o proprietate daca nu am autorizatie de constructie?

2 răspunsuri la “Pot sa vand o proprietate daca nu am autorizatie de constructie?”

Buna ziua

Nu cunosc legea referitoare la problema dumneavoastra, dar constructia este in regula daca este trecuta la primarie ca si spatii de depozitare(magazii) si pe care ati platit impozit din 2005.

Bafta in continuare

Buna ziua,
Dovada propietatii o face contract de vanzare cumparare,certificat mostenitor, sau autorizatia de constructie.Eu cred ca puteti vinde fara probleme, avand in vedere faptul ca primaria nu a solicitat autorizatie la magazie, fiind considerata o anexa gospodareasca si o constructie usoara fara fundatie. Cele bune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *