Categorii
Intrebari de la cititori

Se aude totul prin peretele comun cu al vecinului

Va salut, am un perete comun cu un vecin, iar vocile se aud perfect, tv ul la fel. Am gasit un meserias care mi-a pus vata bazaltica de 5 si rigips fonic de 12,5 si degeaba. Se aude atat de tare incat nici sa ma odihnesc nu pot. Ce ar trebui sa fac? Ce solutii am?


Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Se aude totul prin peretele comun cu al vecinului.

2 răspunsuri la “Se aude totul prin peretele comun cu al vecinului”

Buna Mihai, din pacate sistemul de fonoizolare care l-ai aplicat nu va da rezultate pentru exista acele profile de metal care conduc foarte bine sunetul si in spatele lor este prea putina izolatie sau chiar deloc, izolatia principala fiind defapt intre acele profile. Si a doua problema, izolatia este mult prea subtire.
Va recomand daca vreti sa continuati tot cu acest sistem, ca izolatia pricipala (deci profilele de metal se monteaza peste izolatie) sa fie de min 10 cm. Si mai este a doua solutie izolatie cu sistem Multipor, nu stiu daca am voie sa dau numele producatorului, este un sistem ceva mai scump dar se elimina profilele de metal, avand o rezistenta mecanica ridicata, suporta aplicarea straturilor de finisaj direct pe el.

Salut. Incearca sa vezi cum se face izolatia fonica a unui studio muzical. Fonoizolarea este mult mau complicata decat termoizolarea. Exista vata fonoizolanta in comert dar cu cat e mai gros stratul cu atat mai bine. Exista niste benzi de etansare care se aplica pe suport inainte de structura metalica direct pe pereti. Exista un material fonoabsorbant ca si tapetul subtire care se lipeste pe suport direct. O singura placa de rigips nu ajunge . Trebuie sa faci un panou sandwich din osb vata fonoizolanta de minim 10 apoi iar osb de 2cm si peste 2 placi de rigips de 1.2.Totul cat mai etans. Si cat mai putin contact metalic cu zidaria asa cum s- a spus mai sus.Sau poti folosi schelet de lemn lipit pe zidarie in locul celui metalic.Una peste alta un minim de 20cm de perete sandwich..Acum ca sa nu strici ce ai facut poti pune un osb peste rigips apoi profile de lemn in locul celor metalice pt rigips vata fonoizolanta atentie nu termoizolanta si apoi iar osb si inca o placa minim de rigips. Obtii astfel acel panou si cted ca rezultatul va fi si mai bun. Este un sfat nu o solutie sigura.Pt rezultate optime ai nevoie de firma specializata. Dar costa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *