Categorii
Intrebari de la cititori

Se potriveste aceasta faianta la bucatarie?

Salut Victoria, inca o parere as mai vrea. Mobila bucatarie alba, parchet gri deschis. Mi-a picat cu tronc faianta asta, pentru zona blatului de lucru:


https://www.google.ro/search?q=bristol+color+realonda&client=ms-android-om-lge&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved= 0ahUKEwi16vagp8vRAhUFtRQKHSIxAl0Q_AUIBygB&biw= 360&bih=510#imgrc=JyIXmJOGHPa-yM%3A

Cred ca ar da veselie si culoare bucatariei si as avea multe posibilitati pentru perdeluta, tapiterie scaune, etc.
1. Ce parere ai de placa ceramica cu pricina? Ti se pare un pic cam prea mult?
2. Ce culoare as putea da blatului de lucru? Un gri?
3. Daca as merge cu braul de placa ceramica de-a lungul intregii bucatarii, nu doar la blatul de lucru? Ar fi dubios sau interesant? Ai mai intalnit / vazut un astfel de aranjament? Multumesc mult anticipat!

Intrebare de la Otilia, pe adresa redactiei: Se potriveste aceasta faianta la bucatarie?

5 răspunsuri la “Se potriveste aceasta faianta la bucatarie?”

Buna din nou, Otilia!

Imi place foarte mult faianta pe care ai pus ochii. Intr-adevar, iti va colora si inviora bucataria atat de clar incat s-ar putea sa nu mai ai nevoie de alte accesorii colorate. Felicitari pentru alegere! Se va asorta minunat atat cu parchetul gri cat si cu un blat gri.

Cat despre braul ceramic montat pe toti peretii bucatariei, ei bine, nu-mi place aceasta idee si nici nu-i gasesc utilitatea. In general, faianta si orice alt finisaj similar are menirea de a proteja peretele din zona blatului de lucru, asa ca, zic eu, e indicat sa te limitezi la acel perimetru. E adevarat ca in urma cu nu foarte multi ani se purtau bucatariile placate integral cu faianta, insa pe langa faptul ca este o alegere inestetica, o cheltuiala suplimentara inutila, aceasta alegere prezenta urmatorul dezavantaj: nu le permitea peretilor sa respire in voie. Or pentru ca vorbim despre bucatarie, un spatiu in care se gateste si adesea se formeaza vapori de apa, acest aspect este extrem de important.

Sper ca parerile mele iti vor fi de folos 🙂

Salut, ceva de genul am si eu in bucatarie, mobila alba, parchet gri si faianta colorata. Oare ce culoare sa zugravesc peretii?

Buna, Calin!

Eu obisnuiesc sa recomand ca peretii din bucatarie sa fie zugraviti in alb din considerente practice. Intrucat peretii acestei incaperi se murdaresc mai repede decat cei din celelalte incaperi este indicat sa se aleaga o culoare usor de improspatat periodic, iar albul este cea mai mai buna optiune, in opinia mea.

Altfel, daca tii neaparat sa colorezi cumva peretii, iti recomand sa aleg una dintre nuantele prezente in decorul faiantei. Din nou, dacar fi sa aleg, m-as opri asupra celei mai deschise dintre nuantele existente (nu-ti pot nominaliza una anume, intruncat nu stiu ce cuori predomina in placile de faianta din bucataria ta). Tavanul l-as pastra alb, indiferent de situatie.

Sa ai spor la amenajat si decorat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *