Categorii
Intrebari de la cititori

Sfat izolare tavan pod – polistiren extrudat

Buna ziua! Am nevoie de un sfat al celor care cunosc, si anume: am o casa construita in regim parter in Botosani, caramida, iar peste parter nu am placa de beton, o sa inchid prin pod cu scandura. Nu stiu exact cum sa izolez tavanul. Credeti ca e bine daca fac asa? Ordinea e de jos in sus, tavan din rigips, peste tavan polistiren extrudat de 5 cm camera de aer de aproximativ 10 cm si scandura batuta prin pod care va fi si podeaua podului (nelocuibil). Este bine asa? Ar trebui sa pun o folie anticondens? Dar unde? Multumesc anticipat!


Intrebare de la Cristi, pe adresa redactiei: Sfat izolare tavan pod – polistiren extrudat.

8 răspunsuri la “Sfat izolare tavan pod – polistiren extrudat”

După părerea mea, peste polistiren ar fi bine să folosiți vată minerală bazaltică astfel încât aerul să fie blocat în acel spațiu de 10 cm și izolarea să fie mult mai bună atât termic cât și fonic. Folia anticondens sau mai bine spus folia de difuzie este bună dar nu este neaparat necesară din moment ce folosiți scândură (bănuiesc că pe scândură se va putea circula). Dacă vreți totuși să folosiți folie de difuzie, ar fi bine să o așezați peste vată și apoi să fixați scândurile. Izolația aceasta cred că este suficientă. Pentru a face economie v-aș sugera să folosiți polistiren extrudat de 3 cm în loc de 5 cm. Oricum cel mai important este să așezați cu grijă plăcile de polistiren și vata, astfel încât să nu existe punți termice. Foarte important de asemenea, dacă veți folosi și folie anticondens, trebuie să fie doar de difuzie (care să permită trecerea vaporilor). Polistirenul este bun, pentru că pe lângă termoizolație, el constituie și o barieră de vapori și va împiedica vaporii (umezeala) să treacă din interiorul locuinței înspre vata bazaltica. Vata bazaltica este necesară pentru că oferă o bună izolare termică și fonică. Folia este bună pentru că sigilează vata bazaltica și împiedică transportul de aer, în timp ce permite trecerea umezelii (vaporilor), care se mai pot strecura din încăperi prin rigips și polistiren. Dacă se folosește o folie care nu permite trecerea vaporilor, această umezeala ar rămâne în stratul de vată și în timp acesta se deteriorează. De aceea este foarte important că folia să permită trecerea vaporilor.

Salutare….
Cu 5 cm de polistiren….10 cm perna de aer si scandura peste…..mai bine nu faci !!!!
Ca sa ai o izolatie corespunzatoare se recomanda ca toate materialele folosite la izolatie sa aiba insumate un indice de rezistenta termica de minim 6 !!!!
Expandatul cu grosime de 10 cm ….eps 80 are in jur de 2.5….. vata minerala sau bazaltica la o grosime de 10 cm are intre 2 si 2.95. Tu decizi cat bagi in izolatie acum……si in caldura pe viitor !!!iar folie tb bagata si inainte de scandura pe interior si dupa rigips tot pe interior.
O zi buna.

recomand izolatie cu celuloza, vezi detalii pe site: izolatiicelulozasibiu.com/
o zi buna

sunt din botosani si am putea discuta eventual daca vreti puteti vedea.nr tel 0755779604

rigips, scandura, polistiren inbinat corect si scvandura deasupra este suficient pt. o izolare corespunzatoare. Trebuie avut in vedere si acoperisul. Numai bine.

Buna ziua.
Am construit de curand o casa cu etaj, cu doua placi.
Doresc sa izolez placa superioara cu polistiren extrudat de 3 cm.
Va rog astept ceva comentarii in acest sens, mai ales ca nu stiu ce marca de polistiren sa folosesc, adeziv si daca mai este nevoie sa pun dibluri.
Considerati ca izolatia termica este corecta???
Meseriasi spun ca nu mai este nevoie de dibluri?????
Multumesc anticipat, si astept sfaturile voastre.

Buna ziua. Aud tot felul de idei. Mi-am facut o casa mica. Si între tavan si pod as vrea sa izolez… mentionez ca am grindă groasă de 14 cm. As putea pune vata minerala de 10 si polistiren de 5… va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Cum ar fi mai benefic si eficient !! Va multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *