Categorii
Utile

Unde ascundem aspiratorul, mopul si produsele de curatenie din casa?

1-dulap utilitar pentru depozitarea produselor de curatenie


Nu stiu daca ti-ai pus vreodata pana acum problema depozitarii organizate a aspiratorului, mopului maturii, farasului, mesei si fierului de calcat si a tuturor produselor de curatenie din casa. In multe locuinte toate aceste obiecte sunt ascunse prin debarale, balcoane si bai si cu siguranta aceasta solutie nu este un practica.

Dar care este totusi solutia in acest caz? Cea mai comoda si practica alegere o reprezinta un dulap sau o debara special conceputa pentru toate produsele si obiectele pe care le folosesti in decursul procesului de curatenie din casa. Acest spatiu poate fi denumit generic, daca vrei, „spatiu utilitar”.

Gruparea organizata a ustensilelor de curatenie

In cazul in care te intrebi de ce ti-ar fi mai comod sa proiectezi o debara sau un dulap in acest scop in loc sa pastrezi toate ustensilele si produsele de curatenie ca si pana acum, distribuite in diverse locuri din casa, raspunsul vine cu urmatoarele doua argumente:

– pentru a grupa aceasta categorie de obiecte intr-un singur loc, fapt ce ti-ar usura procesul de curatenie si ar elibera toate celelalte spatii ocupate pana acum de tot felul de carpe, bureti, detergenti si ustensile din aceasta categorie;

– pentru a te asigura ca fiul sau fiica ta nu au acces la substantele periculoase dulapul respectiv poate fi incuiat. Multe dintre accidentele casnice cu deznodamant tragic in randul copiilor implica anume consumul accidental al substantelor de acest gen.

Cum trebuie sa arate acest spatiu utilitar

In functie de suprafata de care dispui, spatiul utilitar destinat organizarii produselor de curatenie poate fi mai mare sau mai mic. Important este felul in care este compartimentat in interior. Inainte de a incepe sa-l compartimentezi ar trebui sa analizezi ca anume vei depozita acolo. Tine cont ca aspiratorul ocupa mai mult spatiu si nu poate fi depozitat pe o polita, la fel ca fierul de calcat, de pilda, ci ar trebui sa fie depozitat in partea inferioara a dulapului. De asemenea, ar trebui sa ai in vedere si lungimea cozilor mopului si a maturii pe care le vei ascunde in dulap. Practic, politele pe care vei depozita recipientele cu detergenti ar trebui sa fie montate deasupra spatiului pe care il vor ocupa aspiratorul, mopul, matura si masa de calcat.

Mai poti citi si: Organizarea spatiului de depozitare din camara, dressing si alte locuri din casa sau Cum amenajezi si organizezi eficient o camara pentru conserve si muraturi.

Pentru organizarea ergonomica a unui spatiu utilitar nu foarte inalt poti sa-i imparti interiorul in doua pe verticala. In acest fel o jumatate a dulapului va fi ocupata de ustensilele si obiectele inalte, iar cealalta jumatate structurata in mai multe rafturi poate servi drept spatiu de depozitare pentru lavete, bureti, saci de gunoi, role de hartie igienica, tot felul de solutii si detergenti de uz casnic, precum si pentru trusa cu unelte. Pentru economisirea spatiului poti agata matura, mopul si/sau masa de calcat de usa dulapului. In cazul in care dispui de un spatiu mai amplu, poti integra in interiorul lui chiar si masina de spalat si cosul cu rufe murdare. Desigur ca acest lucru te obliga sa prevezi si toate conexiunile necesare: o priza, o sursa de alimentare cu apa si o legatura cu reteaua de canalizare.

Iti recomand sa citesti si: Unde montam masina de spalat haine – in baie sau in bucatarie? si 3 exemple de bai moderne cu loc pentru masina de spalat.

Unde amenajezi acest spatiu de depozitare in casa?

Indiferent ca stai la casa sau intr-un apartament de bloc e imposibil sa nu gasesti un spatiu in care sa poti grupa toate ustensilele, obiectele si produsele de curatenie. Acest loc poate fi pe hol, in bucatarie, intr-o baie spatioasa sau in balcon. Important, asa cum am spus si mai sus, este sa alegi cea mai practica si eficienta compartimentare interioara a acestui dulap.

Pentru a te convinge cat de bine arata un dulap utilitar si cat de incapator poate fi chiar si atunci cand nu ocupa foarte mult spatiu te invit sa rasfoiesti imaginile cuprinse in galeria foto de mai jos.

Sursa foto: Houzz

3 răspunsuri la “Unde ascundem aspiratorul, mopul si produsele de curatenie din casa?”

Buna ziua .Toate ideile sunt wow .Eu aspiratorul îl ascund după draperie in dormitor .Matura și fărașul la Bucătărie după usa .Mopul și găleata la baie ,deci îmi plac mult spatile de depozitare din fotografii.

Se ascund in debaraua de sub scara interioară ( daca aveți ) sau in baia de serviciu in cazul cand dispuneți de 2 bai 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *