Categorii
Utile

6 mituri si 6 adevaruri despre masina de spalat vase

masina de spalat vase intre mituri si adevarChiar daca toata lumea stie de existenta masinilor de spalat vase, putini sa incumeta sa cumpere una si asta pentru ca, cel putin in tara noastra, acest aparat electrocasnic este considerat a fi un moft pe care si-l permit doar oamenii bogati sau cei care au familii extrem de numeroase.


Cate dintre parerile pe care le avem despre masina de spalat vase sunt adevarate si cate sunt doar niste mituri fara temei? Casadex.ro a facut o lista cu miturile si adevarurile despre acest aparat, de mare ajutor in bucatariile moderne pentru a te ajuta sa decizi daca merita sau nu sa-l cumperi cu prima ocazie.

Mituri
1. Este un aparat conceput special pentru bucatariile mari

Este adevarat ca o masina de spalat vase de capacitate mare are putine sanse sa-si gaseasca loc intr-o bucatarie mica, dar trebuie sa stii ca pe piata de profil exista modele de diferite dimensiuni, potrivite pentru spatii mari sau mici, pentru familii mai mici sau mai numeroase. Trebuie doar sa alegi modelul potrivit necesitatilor tale.

2. Consuma multa apa si detergent

Se pare ca pentru a spala manual cantitatea de vase pe care le poate spala o masina cu doar 10-12 litri de apa trebuie consumam de aproape 5 ori mai multa apa, adica aproximativ 50 litri. Acelasi lucru este valabil si in cazul detergentilor, dar la alte proportii, desigur.

3. Consuma mult curent electric

In cazul in care folosesti apa calda menajera produsa de un boiler electric, masina de spalat te va ajuta sa faci economii la factura de curent tocmai pentru ca are nevoie de foarte putina apa pentru un ciclu de spalare.

4. Trebuie sa fie neaparat plina cu vase murdare

Acesta este unul dintre miturile auzite cel mai des. Cele mai multe dintre masinile de spalat vase au si programul care permite spalarea la doar jumatate de incarcare, selectand unul dintre sertare. Si desigur ca in acest fel se face economie la apa, detergent si curent.

5. Nu poate face fata vaselor foarte murdare

Si acesta este un mit caruia mutle gospodine ii dau crezare, desi n-ar trebui. In primul rand pentru ca masina de spalat vase a fost special conceputa pentru a curata impecabil pana si cele mai murdare tavi, tigai si vase in general, in al doilea pentru ca pastilele de detergent recomandate pentru a fi utilizate in masina de spalat vase contin agenti de curatare mult mai puternici decat detegentii pe care ii folosim la spalatul manual, iar in al treilea rand pentru ca aparatul poate fi setat sa spele la temperaturi foarte ridicate – pana la 70 grade – temperaturi pe care nu le putem suporta la spalatul manual.

6. Este greu de intretinut

Acest aparat electrocasnic nu necesita o intretinere speciala, insa o data la aproximativ 30 cicluri de utilizare este indicat sa fie programata pentru o spalare de curatare cu ajutorul unui detergent special, usor de procurat. Iar pentru a o proteja de calcar este indicat sa ne asiguram ca se utilizeaza un detergent de calitate si ca unitatea de dedurizare a apei este setata corect.

Adevaruri

1. Vasele din alama, cuprul, cositor sau lemn nu pot fi spalate in masina de spalat vase.

2. Acest aparat consuma cantitati foarte mici de detergent chiar si la o incarcare completa a cuvei.

3. In cazul unor vase nu foarte murdare poate fi programata sa spele si cu apa rece si se descurca de minune.

4. Nu pot fi introduse in masina de spalat vase cu resturi alimentare. Este obligatoriu ca inainte de a le incarca in sertarele aparatului sa fie indepartate toate resturile de mancare solida.

Iti recomand sa citesti si: Alegere masina de spalat vase – informatii inainte de cumparare.

5. Pentru a ne asigura ca cele mai murdare vase vor iesi stralucitoare din masina, este indicat sa le asezam cu fata spre zona de dispersare a jetului de apa din interiorul aparatului.

6. Cutitele trebuie asezate cu varful in jos in cosul special din interiorul maisnii, in timp ce celelalte tacamuri pot fi asezate oricum.

Sursa foto: Pro Appliance Fix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *