Categorii
Intrebari de la cititori

Casa in regie proprie cu 25000 euro, detin terenul

Buna ziua, stiu ca agest gen de intrebare a mai fost pus pe acest forum dar o parere in plus nu strica niciodata. Deci am 25000 euro si as vrea sa-mi fac o casa la sat, terenul il detin, 3200 mp, exista curent si apa.


Vreau sa va intreb daca ma incadrez in acesti bani sa imi fac casuta mult visata. Proiectul 850 de euro costa. Cat despre manopera se face in regim propriu, adica o construiesc eu. Fundatia se va sapa cu un bob cat al prietenului meu si intalatia electrica la fel, doar o sa mai platesc niste oameni cand va fi nevoie la turnat stalpi, grinzi, boiandrugi, centura. Am mai lucrat in constructii vreo 6 ani deci stiu sa citesc un proiect, facut fier, zidit tencuit, finisat etc. Multumesc tuturor pentru sfaturile viitoare.

Intrebare de la Raba, pe adresa redactiei: Casa in regie proprie cu 25000 euro, detin terenul.

11 răspunsuri la “Casa in regie proprie cu 25000 euro, detin terenul”

depinde cat vrei sa o faci de mare. Eu am facut una de 3 cam, baie si bucat, mansarda la rosu cam cu 3500 Euro . Ferestre si usi inca nu am pus. Amprenta la sol 70mp. Dupa”rosu” stiu ca mai trebuie inca pe atat deci in total vreo 7000 E. Asa ca fii fericit, poti face un palat cu 25 000 E si-ti mai ramane si pt cheful de receptie

BUNA ZIUA DOMNULE DORU…
ATI UITAT HOLUL …o casa nu poate fi proiectata fara HOL domnule Doru…intrati pe geam in camere sau prin pod ? HOLUL ARE ROLUL DE TRECERE DINTR-O CAMERA IN ALTA, spuneti cati mp au camerele si va fac eu calculul la cati bani ati dat, nu mai mintiti oamenii ca ati facut o casa de 70 mp cu 3500 de euro, nici din bete nu o faceti la banii acestia.
Cu respect, domnule Doru … dar pentru oamenii care nu mint nu pentru puslamale.Tiam lasat si numele si prenumele inclusiv numarul de telefon poate vrei sa ma suni…astept
Mihai Lazar
0766.813.228

Așa e d-nule Lazăr.Cred că cel de mai sus a încurcat banii Ron cu Euro și așa a ieșit casa 3500 euro.Doar manopera cu munca beneficiarului pe șantier ar ajunge la 3500 ,dar fără materiale ,transporturi,e.t.c.

poate fi si casa fara hol, cele nemtesti vechi sunt stil vagon, iar unele incaperi au intrare din exterior. de ex stiu o casa nemteasca cu 2 intrari care deserveau cate o camera din care se intra in bucatarie si baie. Imaginati-va doua garsoniere cuplate.

Buna seara,

Puteti face o casuta micuta si eleganta pe un singur nivel cu 2 dormitoare, o baie, living si bucatarie.
Daca doriti un proiect va rog sa ma contactati la numarul de telefon 0765937140.

Va multumesc!

La o casa tip parter, dar cu finisaje de calitate medie la aprox. 80 m2, fara terase si imprejmuiri, cu proiectul ce are toate aprobarile scoase aveti sanse mari de reusita.

Mult succes.

Fabeicutza De Kasutze-Iasi

Buna seara si multumesc penru raspunsuri. Casa va fi doar parter si amprenta la sol 120mp. Eu zic ca o sa reusesc sa-mi fac casa mult dorita.

Buna Raba,

ca sa cunoasteti cat mai exact cati bani va intra, cereti necesarul de materiale proiectantului si celui care va facut rezistenta. Cautati apoi la depozite materialele si achizitionati-le toate deodata (lemnul, caramida si fierul le puteti plati si lasa in custodie), doar betonul trebuie sa il platiti cand luati cifa. Ramane materialul marunt care oricum nu ajunge la prea mult si pe care nu il puteti calcula in totalitate exact *ex cuie, sarma, folie, etc). Daca lucrati in regie proprie manopera nu o mai socotiti, doar daca platiti ceva fratelui sau cu cine faceti. Asa stiti exact cat va costa. Totul este sa aveti un proiectant destept care stie sa calculeze bine, desi diferentele nu pot fi mai mari de 5%. La 25000 Euro 120 mp va incadrati lejer la rosu.

Daca doresti incalzire in pardoseala o sa te duca undeva la 2000 euro, daca vrei si peretii incalziti inca vreo 1000 depinde de suprafata. Daca doresti oferta rog contact pe adresa dani.rusu@gmail.com . Cu respect , Daniel Rusu .

Scuze, am tastat gresit 3500 E in loc de 6500E (casa 3 camere la rosu la tara in regie proprie, amprenta 70mp). Nu am facut o insumare foarte exacta dar pe undeva pe acolo.
Am muncit destul de mult si eu si fratele la casa dar munci necalificate, in rest cu meseriasi. are si hol bineinteles dar nu l-am mai enumerat (pt d-l Lazar).
Doar pt acoperis am adunat toate cheltuielile (inclusiv lemnaria, scandura pe care am folosit-o anterior si la cofraje, tigla metalica Bilka, manopera) total acoperis = 15000 Roni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *