Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce grosime de BCA Ytong este echivalenta cu polistiren de 100 mm?


Referitor la termoizolatia unei case la interior: Ce grosime de caramida BCA Ytong este echivalenta cu Polistiren expandat grosime de 100 mm. Multumesc.


Intrebare de la Radu, pe adresa redactiei: Ce grosime de BCA Ytong este echivalenta cu polistiren de 100 mm?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Mihai Lazar in februarie 4th, 2017

Buna seara domnule Radu,
VA dati seama cati constructori adevarati sunt pe acest sait, dupa cum se ingramadesc sa va raspunda la intrebarea dumneavoastra…desi intrebarea e de ceva timp pe sait. Aceasta intrebare a mai fost pusa acum cativa ani de un alt cititor si a primit cateva
raspunsuri, asteptati unii o sa se documenteze tot de la internet si o sa va raspunda.
Cu respect…

GT in februarie 5th, 2017

Am răspunsul. Toate materialele au un parametru numit conductivitate termică, cel cate ne arată cu ce ușurință permite transferul de energie termică. Cu alte cuvinte, cât de bine izolează termic. Se măsoară în K.m (°Kelvin x metru) și are simbolul litera greacă lambda. Valorile specifice le găsiți în lista de caracteristici tehnice de la fabricantul respectiv.
Vă răspund din memorie, poate unele detalii sunt incorecte, dar asta e ideea. Căutați lambda /conductivitatea în specificații.

GT in februarie 5th, 2017

Am mai căutat despre Lambda:
Se măsoară în W/m.K și este de 0,03-0,04 pentru polistiren și 0,12-0,16 pentru BCA. Polistirenul izolează de patru ori mai bine decât BCA.
Cazul Dvs practic nu constă într-un interior separat de exterior de 100mm de polistiren sau echivalentul în BCA. Chiar și betonul are o valoare lambda, deci atenție la ce concluzii trageți.
Stimă!

Xella Ro in februarie 8th, 2017

Bună ziua!
Apreciem faptul că luați în calcul să folosiți o soluție de izolare minerală pentru interior. Avantajele asigurate de produsele de acest tip sunt foarte importante.
În primul rând, produsele minerale se fixează mai bine, permit pereților să respire având o structură celulară similară cu zidăria și au rezistență maximă în caz de incendiu.
Gama de produse pe care Xella România o propune pentru izolarea locuinței la interior este reprezentată de termoizolația minerală Multipor.
În ceea ce privește gradul de izolare termică asigurat de plăcile Multipor acesta are valori similare cu polistirenul. Prin urmare, veți obține rezultate termice similare pentru produse cu acelasi grosimi. În cazul soluțiilor izolatoare minerale Multipor sustenabilitea și durabilitatea produselor sunt aspecte foarte importante.
Pentru a vă oferi date concrere adaptate proiectului dumneavoastră vă rugăm să ne scrieți pe adresa proiecte@xella.com. Ne-ar ajuta dacă ați putea să ne oferiți detalii despre materialele de construcție ale imobilului vizat și, eventual, o situație actuală a construcției pentru a va putea oferi recomandarile potrivite nevoielor Dumneavoastra.
Toate cele bune!
Echipa Xella Ro, producător YTONG și Multipor

Fanel in februarie 8th, 2017

Salutare Tuturor!

Da intradevar placile Multipor izoleaza foarte bine,eu insumi mi-am izolat casa pe exterior cu placi Multipor si sunt foarte multumit.Dar desfacerea lasa mult de dorit deoarece placile Multipor nu se produc in Tara se produc in Bulgaria si se asteapta foarte foarte mult,nu au Magazin de desfacere in Ph vinde prin Artsani eu am asteptat o luna de zile in plus fata de data limita si m-a bagat in iarna,am platit schela de 2 ori.Reprezentantul de vanzari dupa judetele Ph si Bv m-a dus cu zaharelul mintindu-ma si tratandu-ma cu indiferenta :Ca este intro sedinta,ca este plecat din Tara,ca este aglomerat la frontiera …Aveti grija dragi Prieteni ai Casei-Dex daca va izolati casele cu placi Multipor sa nu platiti pana nu aveti toti paletii de placi Multipor in curte.Eu am suferit foarte foarte mult dtpdv si mi-a lasat un gust amar de ne uitat toata viata…Reprezentantii Fabricii Ytong Buda Ph au dat dovada de un neprofesionalism cras…Sanatate

costea cristian in februarie 9th, 2017

Buna dimineata d-le Radu

Va dati seama ce constructor de tot kk-tul este Dl.Lazar, care rade de restul constructorilor si el nu va raspunde la intrebare, fiind de departe cel mai bun constructor de pe SAITUL asta(daca il urmariti).Apropo denumirea este ‘site’
Este normal ca informatiile despre dorintele dumneavoastra sa le luati de pe net, dupa care in functie de ce ati ales, sa aprofundati cu detalii tehnice, gasite pe net, intrebat la producatori/distribuitori, intrebat persoane care au folosit, pe forumuri pentru a culege feedback-ul pietei pro sau contra.

PS:Inainte de a fi ceva,fie tu si constructor(chiar si de nave spatiale), FI OM

Multe reusite in ceea ce faceti

costea cristian in februarie 9th, 2017

Toata stima si tot respectul pentru interventia ta pe site Fanel

PS: UN OM

Mihai Lazar in februarie 9th, 2017

Domnule Costea Cristian,
SUNT OM si ca orice om cu bun simt sunt foarte suparat pe unii de pe acest sait care posteaza, de doua trei ori pe zi lasand adresa si numarul detelefon cand cineva intreaba
sau pune o intrebare despre cat costa o casa.DAR CAND se pun intrebari de cunostinte minime despre procesul tehnologic de constructie a unei case, toti se dau loviti. Mai sunt suparat ca unii de pe acest sait ..site… cum spui dumneata nici nu sunt constructori cum nici eu nu sunt aviator…Cu respect pentru adevaratii constructori care pe aici sunt cativa pe care-i pot numara pe degetele de la o mana.
Cu respect…

Virgil Fizesan in februarie 9th, 2017

Buna ziua
Ytong A+ are cond.termica de 0.09.Eu amm folosit la pereti exteriori Ytong A+ de 40cm grosime , are rezistenta la transfer termic de 4.44 pentru Cluj ,pentru alte zone mai putin friguroase se poate folosi A+ de 30 cm.

GT in februarie 9th, 2017

Salut. Pt. dl Fizesan: cu cât ați căptușit la exterior structura și din ce este aceasta? Mă rog cerurilor să nu-mi ziceți că structura este din acel Ytong. Acest material nu este pentru structuri portante!! Vă mulțumesc.

Virgil Fizesan in februarie 9th, 2017

Am construit un ansamblu de trei case insiruite pentru mine si familiile celor doi copii ai mei.Datorita geometriei si pantei terenului , constructia e in cadre de beton.Credeti ca la Cluj fara un proiect vizat si verificat se poate construi?. Eu am pretins si am chemat dirigintele de santier si RTIstul la fiecare faza.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii