Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Centrale pe carbuni? Merita sa folosim carbuni in locul lemnelor?


carbuni centrala lemneCum facem sa crestem autonomia unei centrale pe lemne sau pe carbuni? Cum reusim sa crestem perioada dintre incarcari? Ce avantaje sunt in cazul folosirii carbunilor si ce dezavantaje apar?


Acestea sunt cateva dintre intrebarile ajunse in perioada de iarna pe adresa redactiei noastre – iar raspunsurile vin in mare parte chiar de la comunitatea casadex.ro

Trebuie sa va spun ca sunt unul dintre cei care au folosit ani buni de zile o centrala pe lemne, cu gazeificare, in care puteau fi introdusi si carbuni. Am si facut acest lucru intr-o iarna si trebuie sa recunosc ca randamentul era mai bun decat atunci cand foloseam lemne. Mai exact, procedam in felul urmator: Introduceam doar lemne pe timpul zilei, eventual un bulgare de carbune, iar seara, inainte de culcare, peste jarul deja existent, rezultat din arderea lemnelor, adaugam cativa bulgari de carbune (am scris aici despre carbunii pentru centrala).

Ce concluzii am tras eu dupa utilizarea acestora:


Avantajul principal a fost ca arderea dura mult mai mult. Erau dimineti in care gaseam jar in centrala si asta se intampla nu datorita lemnelor :).

Dezavantaje? Din punctul meu de vedere a fost unul singur. Trebuia sa curat mult mai des centrala, decat atunci cand foloseam numai lemne. Si pentru ca sunt lenes, dar si pentru ca avand pufferul, autonomia era oricum mult mai mare decat a unei instalatii fara puffer, am renuntat in urmatoarele ierni la folosirea carbunilor (Vezi cum se monteaza un puffer).

Sigur ca o mare importanta il are si tipul de carbune. Eu am folosit lignit, dar as fi bucuros ca cei care ati folosit in centralele voastre, sa va spuneti parerea, mai jos, in comentarii. Merita folosit carbunele sau preferati sa folosti doar lemne. Si de ce?

Cei de la Liepsnele garanteaza ca la o incarcare cu carbune de calitate (peste 6000 kcal/kg), o instalatie cu centrala marca Liepsnele va avea un timp de functionare de pana la 3 zile. Ceea ce mi se pare cu adevarat o autonomie de nota 10. Iar noi, cei care folosim centrale pe lemne de ceva timp, stim cat ar conta acest avantaj.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii