Categorii
Intrebari de la cititori

Contor electric fara certificat metrologic – consum mare

Cum sa procedez in situatia in care s-a realizat racordarea la curent si s-a montat contorul electric nou, in absenta mea, cu index 116 kw, fara certificat metrologic iar in 3 saptamani s-a consumat 809 kw (factura 483 lei)? Consumatori au fost un calorifer electric cu termostat (2 kw / h) folosit 4-5h pe zi si un flex pentru debitarea gresiei la nevoie. Se poate ca un calorifer sa consume atat de mult? Din calculele mele ar iesi maxim 250 kw in 20 zile. Am inteles ca daca cer verificarea contorului cheltuielile trebuie sa le suport eu. Ce ma sfatuiti sa fac?


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Contor electric fara certificat metrologic – consum mare.

2 răspunsuri la “Contor electric fara certificat metrologic – consum mare”

Buna seara dna. Maria
In urma receptiei instalaiei de alimentare cu energie electrica (bransamentului) a unui obiectiv, aceasta instalatie intra in patrimoniul furnizorului,care in felul acesta este proprietar. Mentionez ca in componenta bransamentului intra si contorul. Urmare acestui fapt, buletinul de verifcare metrologica ramane la proprietar. La dvs. ajunge un buletin de montarea contorului, in care sunt mentionate: data, seria, tipul si indexul de montare al contorului.
Intrucat dvs. reclamati o inregistrare eronata a consumului de energie electrica, aveti posibilitatea sa cereti, in baza unei cereri scrise, verificarea metrologica a contorului, dar acest lucru se va face pe cheltuiala dvs.
Oricum, o verificare costa cativa zeci de lei si daca contorul nu corespunde, faceti o economie, dar daca corespunde, inseamna ca in perioada celor 20 zile timpul de functionare al caloriferului a fost continuu, sau au fost si alti consumatori de care dvs. nu ati stiut si va trebui sa va insusiti consumul.
Cu respect

Multumesc de raspuns!asa cum spuneti acei 809 kw se puteau consuma doar dc caloriferul mergea non stop (exclus).Mi se pare normal ca orice contor nou (mai ales la un bransament nou) sa fie recent verificat metrologic,nu cu cativa ani in urma.Dc nu are aceasta verificare inainte de montare,nu vad de ce ar trebui sa o plateasca beneficiarul.Am facut pe loc sesizare scrisa dar inca nu s-a solutionat nimic,de aceea vroiam niste pareri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *