Categorii
Proiecte de case inedite

Coodo – casa prefabricata ideala pentru clima din Romania

1-interior living casa modulara Coodo 64UpSpre deosebire de majoritatea constructiilor modulare care se preteaza pentru zone cu clima mai blanda, casele prefabricate Coodo concepute de compania germana LTG Lofts to go sunt ideale pentru orice fel de clima. Adica si pentru clima din Romania.


Imagineaza-ti cum ar fi sa ai o casa care sa nu te tina legat de un loc anume, de terenul pe care a fost ridicata, ci sa poata fi mutata cu usurinta in alt oras sau chiar in alta tara. Vei spune, probabil, ca nu oricine isi permite sa cumpere teren in mai multe localitati sau chiar in tari diferite. Si ai dreptate. Insa terenul poate fi luat in concesie, ceea ce-ti permite sa fii mai flexibil in privinta alegerii locului de trai.

O casa moderna, fara colturi

Construite din materiale usoare, casele Coodo au la baza o structura din otel anticoroziv imbracata intr-un strat termoizolant atat de eficient termic incat constructiile pot face fata cu brio oricarui climat. Producatorii germani sustin ca o astfel de casa modulara se comporta la fel de bine pe malul marii, la munte sau in camp deschis.

Designul inedit al caselor Coodo este dat in primul rand de forma cu colturile rotunjite, detaliu care le ajuta sa se integreze mai firesc in orice peisaj, conform celor de la LTG Lofts to go. Suprafetele vitrate mari nu stau in calea confortului termic, intrucat toate modulele prefabricate sunt dotate cu ferestre tripan, care le asigura locatarilor si o antifonare extrem de eficienta. Iar faptul ca modulele sunt prevazute cu ventilatie prin microfiltrele integrate aerul din interiorul fiecarei constructii are umiditatea optima si este aproape complet lipsit de praf si polen, ceea ce este ideal pentru persoanele sensibile la diversi alergeni.

Module la alegere

Pentru a acoperi nevoile tuturor, cei de la LTG Lofts to go produc module de diferite dimensiuni. In acest moment pot fi comandate urmatoarele optiuni:

– Coodo 9 – un micro-modul de 9 mp care poate fi folosit in calitate de birou, spatiu de dormit (pentru musafiri sau pe un teren dintr-o zona de vacanta), in calitate de sauna, chiosc de ziare etc. Fiecare modul este dotat si utilat in functie de cerintele clientilor.

– Coodo 15 – sunt module de 15 mp in interiorul carora se afla un dormitor si o baie complet utilata.

– Coodo 18 – sunt ceva mai mari decat modelul precedent, in sensul ca incaperea este impartita intre spatiul de dormit si o chicineta cu loc de luat masa.

– Coodo 24 – este un modul apropiat de dimensiunile unei garsoniere, fiind compus dintr-o baie de 4 mp, un hol de 2,4 mp si o camera cu suprafata de 15 mp.

– Coodo 36 – este compartimentat sub forma unui mic apartament compus dintr-un hol de 3,9 mp, o baie de 2,9 mp, un dormitor de 9,6 mp si dintr-o bucatarie de 4,3 mp deschisa spre un living mic, de 8,3 mp.

– Coodo 64 – mai jos, poti vedea ilustrate versiunile 64 si 64 UP. Modelul 64 este format dintr-un singur modul cu suprafata de 64 mp in care se afla doua dormitoare de 9,9 mp fiecare, doua bai de 4,3 mp fiecare si o camera de zi open space compusa din zona de living de 10,4 mp, bucatarie de 10,3 si dining de 10,4 mp. Mi se pare ca acest modul are o compartimentare extrem de reusita.

– Coodo 64 UP – este o varianta cu etaj a modelului precedent. Modelul 64 Up este compus din doua module suprapuse, cel inferior (parterul) masurand 37,4 mp impartiti intre o baie, un dormitor, o camera tehnica / dressing, holul de intrare si casa scarii interioare, iar cel superior masurand 99 mp, din care 2/3 sunt spatii exterioare, ceea ce inseamna ca doar 33 mp se afla in interior, unde a fost amenajate o baie mica si o camera de zi compusa din bucatarie, dining si living open space cu iesiri spre doua terase spatioase.

Pe langa toate modelele de mai sus, cei de la LGT Lofts to go au in lucru si variantele WaterCoodo (o casa plutitoare), Coodo 96 si The Icon.

Cateva dintre cele mai importante detalii ale caselor Coodo

– Design modern, minimalist, placut ochiului;
– Suprafata redusa a modulelor le face ideale pentru a fi amplasate pana si pe cele mai inguste terenuri din zonele urbane;
– Nu au nevoie de fundatie pentru a fi instalate pe terenul beneficiarului;
– Costuri reduse de instalare si montaj;
– Confectionate din otel anticoroziv si fibra de sticla;
– Compartimentarea interioara ergonomica si eficienta atat in modulele tip locuinta, cat si in cele menite sa functioneze in calitate de spatii de birouri;
– Modulele sunt concepute spre a se adapta cu usurinta sistemelor de incalzire ecologice: cu panouri solare, eoliene etc.
– Costuri mici la incalzire pe timp de iarna si racire pe timpul verii datorita stratului termoizolator al modulelor prefabricate;
– Antifonare eficienta datorita ferestrelor in trei straturi (tripan) montate in tamplarie de aluminiu;
– Iluminat cu tehnologie LED;
– Sistem wireless integrat, conform tehnologiei slovene „smarthouse”.

Pentru detalii despre pretul modulelor prefabricate Coodo si despre conditiile de livrare in Romania, contacteaza producatorii accesand Coodo.

8 răspunsuri la “Coodo – casa prefabricata ideala pentru clima din Romania”

Da,chiar arata bine Design si tot restul. Am intrat si eu pe site la ei,dar nu vad Pret ceva,macar sa imi fac o idee.

Buna seara tuturor!

Asa cum am scris si la finalul articolului, pentru informatii in legatura cu pretul si modalitatea de livrare trebuie sa luati legatura cu producatorii pe care ii gasesti in sectiunea contact a urmatorului site: coodo. com

Buna,

i-am contactat eu si mi-au trimis un pdf cu preturile. O pergola este 9000 Euro, cel mai mic modul, cat o garsoniera este 18000 Euro si cele mai scumpe, case plutitoare sunt 200000 Euro. Mai rentabil este sa cumperi o masina-rulota Fiat care noua costa vreo 35-40000 Euro. Doar rulota costa pana intre 5000-10000 Euro, dar masina rulota are avantajul ca este mai usor der condus si dispune de practic toate facilitatile unei garsoniere.

Calin

la 18.000 Euro- cati mp? Este acel modul care are numai „un dormitor” si o „baie”?
Sa fim seriosi! Multi au inteles ca pot sa le achizitioneze pe post de case „permanente”! Wau! Asta da progres!!!!!!!!!!!!

vreo 16, cat o garsoniera. nu este mai scump decat aceasta, dar nu vad nici avantajele. Nu cred ca sunt mai bine izolate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *