Categorii
Intrebari de la cititori

Culoare blat si mobilier intr-o bucatarie – sugestii

Buna seara! As dori si eu va rog sugestii pentru amenajarea unei bucatarii. Pe jos va fi parchet de culoare chalky oak, iar in zona de deasupra blatului ma gandeam la faianta de culoare verde Lime pentru o pata de culoare (imi plac culorile).


De altfel, ma gandeam ca tot peretele sa fie in culoarea verde (ramane o portiune de perete, langa geam, care va fi expusa, deci se va vedea), dar nu stiu daca nu as exagera totusi. Ce culoare ar trebui sa fie mobilierul in acest caz? Dar blatul? Multumesc!

Intrebare de la Gianina, pe adresa redactiei: Culoare blat si mobilier intr-o bucatarie – sugestii.

7 răspunsuri la “Culoare blat si mobilier intr-o bucatarie – sugestii”

Buna, Gianina!

Si mie imi plac bucatariile cu accente verde lime si, in general, consider aceasta culoare foarte placuta si potrivita pentru accentuarea diverselor zone ale unei locuinte. Pe scurt, cred ca verdele lime este o culoare de accent minunata. De aceea te voi si incuraja sa o folosesti in amenajarea bucatariei tale.

Poti scoate in evidenta verdele lime cu ajutorul unui mobilier ivoire sau a unui mobilier bicolor, asa cum este, de pilda, cel din dotarea bucatariei ilustrate in urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2016/01/iata-cum-poti-amenaja-o-bucatarie-mica-si-moderna-de-doar-6-mp/

Nu stiu insa daca e cazul sa inverzesti tot peretele, cred ca e suficient sa te limitezi la o banda de latimea portiunii de perete cuprinse intre cele doua randuri de dulapuri de bucatarie. Ceilalti pereti poti fi albi sau pot fi zugraviti intr-o nuanta deschisa de taupe, de pilda.

Multumesc mult pentru sugestii!
M-am gândit eu ca as exagera cu verdele pe tot peretele! 🙂
La mobilier ma gândeam la culoare lemn natur(nu stiu daca asa se numește),combinata cu…ceva,dar nu cu alb,mi se pare prea îndrăzneț pentru mine,deși am observat ca asocierea este de efect.Culoarea lemn natur as alege-o pentru partea de jos.As putea alege pentru partea de sus o nuanta de verde,sau stric tot? 🙂 Blatul in acest caz ce culoare ar trebui sa aibă?..Lucios/mat?..
De asemenea,inca nu stiu daca sa aleg frigider încastrat sau clasic. Aveti ceva recomandări?..
Multumesc!

Cred ca culoare lemn natur ar fi prea închis..Ce părere aveti de partea de jos salcâm lakeland,sus galben pal(vanilie) si intre verde Lime? ..In acest caz,ce culoare ar fi indicată la blat?…Partea de sus ,cea galben deschis,ar putea fi lucioasa?..
Sper ca nu sunt chiar total pe langa in alegeri si va rog sa fiți blândă cu mine 🙂

In niciun caz n-as alege si dulapuri si faianta verde. Intr-adevar, asa cum ti-ai dat deja seama si tu, ar fi prea mult 🙂

Imi place nuanta de salcam lakeland pe care ai ales-o si cred ca va arata bine in asociere cu vanilie (eu as mers pe alb pentru corpurile superioare si carcasa dulapurilor de jos), iar daca vei ramane la aceasta combinatie, iti sugerez sa alegi blatul in ton cu dulapurile inferioare. Am aruncat un ochi in cataloagele distribuitorilor de pal si am vazut ca exista si blaturi in nuanta salcam lakeland, asa ca e simplu.

Daca insa vei opta pentru carcasa alba si fronturi salcam, poti alege un blat alb, simplu.

Multumesc! Cand am zis o nuanta de verde la corpurile superioare,ma gandeam la un verde Lime fffff deschis,dar cred ca ar arata mai bine cu vanilie.
In orice caz,am reținut ca blatul va fi in nuanta partii inferioare,adica salcâm lakeland. ☺

Poti alge oricare dintre variante 🙂 Daca vrei insa un aspect final modern, mergi si pe mobilier si pe faianta lucioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *