Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum fixez polistirenul pe un perete de rigips?


O parte a unui perete din camera este de rigips. Se poate izola la interior cu polistiren? In caz afirmativ care ar fi tehnologia specifica? Ma gandesc in special la operatia de fixare (dibluire) polistiren. Multumesc.


Intrebare de la Radu, pe adresa redactiei: Cum fixez polistirenul pe un perete de rigips?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

silviu in februarie 3rd, 2017

cel mai simplu este cu spuma poliuretanica pentru lipit polistiren….trebuie foarte bine desprafuit înainte de aplicare

Ion Aldea in februarie 3rd, 2017

Incearca cu un adeziv bun (adf35,etc).Eu am lipit pe osb.

costea cristian in februarie 5th, 2017

Buna ziua

Nu este recomandat asa ceva, si oricum sunteti primul in viata mea la care aud de o astfel de operatie. Au mai fost cazuri cu izolatii cu polistiren la interior(desi nu se recomanda asa ceva-la interior se izoleaza cu vata), dar au folosit rigiterm(sper sa nu gresesc denumirea-este gipscartonul cu polistiren lipit pe el din fabrica).Daca totusi doriti o astfel de operatie, diblul trebuie sa ajunga la suportul tare(lemn sau zidarie-adica ce aveti in spatele gipscartonului), deci calculati lungimea diblului (polistiren + gipscarton + structura + 3 cm minim). Daca este lemn, achizitionati doar rozeta de la diblu si hotzsurubul, daca este zidarie diblu normal.
Lipirea puteti sa o faceti cu cel mai ieftin adeziv pe care il gasiti(fiind in casa) si folositi gletiera cu dinti (de preferat de 10 mm), intindeti pe 90% din placa ( marginile goale). Ar fi bine ca gipscartonul sa fie verde(daca nu este, nu preparati adezivul prea moale).

Pentru alte detalii cccristian77@yahoo.ro

Spor la treaba

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii