Categorii
Intrebari de la cititori

Este corecta izolatia acestui acoperis?

Buna ziua. Am rugamintea de a-mi raspunde la situatia de mai jos. In toamna anului trecut am inlocuit acoperisul casei urmand sa imi fac din mansarda casei spatiu de locuit. Meseriasii m-au sfatuit ca si izolatie la acoperis sa folosesc urmatoarea varianta:


Tigla metalica sipci pentru bariera termica, folie anticondens si astereala. Pana aici totul ok, insa sub astereala au pus polistiren expandat de 2 cm vata minerala de 10 cm intre capriori si vata minerala de 10 cm perpendicular pe capriori, pe urma folie bariera de vapori si au placat cu gips carton. Problema mea este faptul ca in nenumarate discutii am observat ca exista o reticienta fata de polistiren pus sub astereala. Spuneti-mi, va rog, daca au procedat corect meseriasii sau urmeaza sa ma astept la probleme cu umezeala intre polistiren si folia bariera de vapori de sub gips carton. Multumesc anticipat.

Intrebare de la Stefan, pe adresa redactiei: Este corecta izolatia acestui acoperis?

5 răspunsuri la “Este corecta izolatia acestui acoperis?”

Buna ziua,
daca ati apelat la meseriasi sa va consilieze tehnic e greseala mare,polistirenul nu are ce cauta sub astereala,bine ar fi fost sa aveti o izolatie numai cu vata.
polistirenul era bun peste astereala intre sipci,peste folia anticondens,adica in exterior.

Multumesc pentru raspuns RUBIK. Care sunt totusi consecintele faptului ca s-a pus polistirenul sub astreala? Sa stiu la ce sa ma astept si daca este cazul sa incerc sa remediez situatia . problema este ca trebuie desfacut tot…rigips..vata minerala iar costurile sunt destul de mari

nu ai nicio problema dacă rosturile dintre plăcile de polistiren nu au fost sigilate cu spuma poliuretanica….se recomanda o ventilare/aerisire corespunzătoare a spațiului din mansarda

Deci, de la interior spre exterior:
gips-carton
bariera de vapori
vata minerala
polistiren
folie perforata anticondens
aer+sipci lemn
tigla

Este corect. Explicatie: Bariera de vapori va opri orice transfer de vapori dinspre interior spre exterior. Temperatura interioara este mai ridicata decat cea de afara, deci orice vapori care patrund eventual (pe o vreme rece si ploioasa) dinspre exterior spre interior in polistiren (care nu e perfect impermeabil) si vata minerala isi vor scadea presiunea partiala, deci aerul din interiorul straturilor izolatoare devine din ce in ce mai uscat pe masura ce ne apropiem de interior.
In acelasi timp polistirenul previne intrucatva o eventuala contaminare cu apa a vatei in cazul unei fisuri/scurgeri/imperfectiuni la straturile superioare (tigla si bariera anticondens). Deci stati linistit ca e bine; mai bine de atat nu prea se poate..

Buna ziua

Cu tot respectul pt dvs. Nu va mai faceti rau cu intrebari(pentru suflet si psihic), despre un lucru pe care l-ati facut(mai ales de aceasta anvergura-nu discutam de un tricou luat neprobat care este mic). Aceasta intrebare va afecteaza f mult si imaginea oamenilor despre dvs.,pentru ca un om corect in suflet si la cap, intai studiaza, intreaba, plateste corespunzator manopera unei firme sau echipe cu recomandari si lucrari prezentate(minim trei ca sa alegi una)-nicidecum selectie dupa pret, si pe urma trebuie luata o decizie.

PS: Ati avut noroc cum spuse colegu’ Adrian A, dar ar fi bine sa nu fie o regula de viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *