Categorii
Intrebari de la cititori

Iarna se ridica betonul in zona de acces auto

Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste ridicarea betonului din curte pe anumite portiuni cam cu 1 cm. De la frig sau apa in zona de acces cu auto in curte s-a ridicat placa de beton cam cu 1 cm si nu mai pot deschide decat o poarta de acces din doua. Cu ce am gresit la turnarea betonului?


Mentionez ca este singura zona din curte unde s-a ridicat si nu stiu unde am gresit (cand vine primavara isi revine la loc). Este al doilea an de la turnare si iarna patesc la fel. Ce sa fac in primavara ca sa remediez, care este cauza? Daca gasesc solutia si in iarna viitoare nu se mai ridica vreau sa pun pavele. Betonul are grosime medie de cca. 12 cm si plasa de buzau de 6 mm. Multumesc anticipat.

Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Iarna se ridica betonul in zona de acces auto.

14 răspunsuri la “Iarna se ridica betonul in zona de acces auto”

buna ziua
cind ati construit poarta nu s-a tinut cont de limita de inghet la fundatii si se misca cam cum vrea

E simplu,ingheata pamantul sub platforma de beton,si prin inghet apa din pamant isi mareste volumul.Este un fenomen fizic.

Momentan nu s-a ridicat decat in zona aceea , dar pe viitor se va produce acelasi fenomen si pe partea cealalta.

Nu sunt rautacios, multumesc pentru ”teorii” dar am nevoie de ceva sfaturi si idei pentru a remedia problema.

Buna seara ,sub placa de beton trebuia facuta decopertarea stratului vegetal si pus stratul de piatra 16/30 mm minim 10 cm compactat dupa care se armeaza cu plasa sudata ,in zona respectiva se localizeaza apa si acolo se produce efectul ,solutia e picamerul pe zona respectiva ,si executat fazele care vi le-am enumerat mai sus ,,o seara faina

buna seara
sfaturile nu sint teorii,am unul mai pertinent lucreaza cu meseriasi lasa ciobanii la oi

Buna ziua! D-l „Stefan 51” daca vi se pare ca pana la ultimul meu comentariu de ieri am primit vreun sfat atunci nu o sa mai scriu nimic. Sau poate trebuie sa tin cont de primul d-voastra comentariu (sfat)?!

Domnul Marian a cerut un sfat in legatura cu problema betonului si cum poate remedia problema.Daca domnul Marian spunea ca are o casa de facut atunci toata lumea era pe el dar cand e vorba de un sfat toti spun vai ca nu a fost meseriasul bun ca nu a fost ceva facut cum trebuie domnilor daca e sa ne dam meseriasi mai avem de invatat
O zi buna

Salutare Marian!

Sfatul meu este, cand vei pune pavelele sa modifici si portile.Tii cont de grosimea pavelelor + 2,3 cm pentru dilatare.Spor la lucru

buna ziua
sa faci o poarta pare un lucru banal de aceea este tratat superficial de foarte multa lume in postul meu dadeam un sfat lucrati cu meseriasi si nu veti avea surprize,ce sa-i faci la o lucrare compromisa decit sa demolezi si sa o refaci?cirpeala nu tine e o iluzie

Marian
In zona in care ti se ridica betonul e pentru ca ca sub ea pamintul este poros ( adica are gauri) care sunt pline cu apa. Apa aia ingheata iarna si apa isi mareste volumul cind ingheata. Ce ai avea de facut :
– Sa umpli gaurile alea in care este apa cu ceva care nu se mai umfla la inghet. Cimentul este cel mai potrivit. Lucrarea ar fi prea laborioasa si costisitoare ( trebuie cumva injectat laptele de ciment)
– Sa opresti aportul de apa in zona respectiva (sant pe lateral si turnat beton)- iar laborios si costisitor
– Sfatul lui Cristian e cel mai de bun simt. Sparta portiunea cu probleme si turnat beton din nou cu recomandarile respective. Probabil in zona respectiva au fost radacini de plante si ar fi bine de decopertat un pic mai adinc.

Spor la treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *