Categorii
Intrebari de la cititori

Idei pentru varuitul peretilor unui living, tapet etc

Buna seara! As dori idei pentru varuitul peretilor unui living, pe jos va fi parchet chalky oak. Pe ce perete se pune accentul si poate fi evidentiat cu tapet / var decorativ? Se pot colora 2 pereti sau e suficient doar unul? Cel pe care va fi tv-ul si care ma gandesc ca este in mod normal scos in evidenta, este destul de mic si ma tem ca nu va fi foarte de efect.


Mai sunt si niste grinzi si stalpi care ar putea fi evidentiati din punct de vedere coloristic, as putea atasa ceva foto pentru a prezenta exact spațiul, dar nu stiu daca am voie si cum sa fac. Nu am deloc aceasta viziune in perspectiva sau simt artistic, de aceea nu am absolut nicio idee, deci orice sfat este mai mult decat binevenit! Multumesc!

Intrebare de la Gianina, pe adresa redactiei: Idei pentru varuitul peretilor unui living, tapet etc.

15 răspunsuri la “Idei pentru varuitul peretilor unui living, tapet etc”

Buna, Gianina!

Nu pot sa-ti raspund la intrebari fara sa vad spatiul pe care il amenajezi, descrierea facuta nu ma ajuta prea mult, din pacate. Prin urmare, daca poti, te rog sa ne trimiti cateva imagini, insotite de linkul de mai sus pentru a vedea unde are loc dialogul, la andrei@casadex.ro 🙂 Noi le vom atasa mai jos, intr-un comentariu si apoi vom reveni cu cateva pareri.

Am primit mailul cu pozele de la Gianina. Le atasez mai jos (si textul)

„Buna seara si Multumesc pentru raspuns! Va atasez cateva foto, din mai multe unghiuri, sper sa ajute! Cele panoramice nu sunt foarte reușite, imi pare rau! Astept cu interes sugestiile Dvs!”

Buna din nou, Gianina!

Multumim pentru poze, dar sunt curioasa cum ai gandit tu configurarea mobilierului din living: care este peretele pe care vei monta tv-ul si care e peretele pe care ai vrea sa-l accentuezi?

Ar fi fost si mai simplu sa vizualizez spatiile din poze daca imaginile ar fi venit insotite de o schita cu toate dimensiunile, dar voi incerca sa-ti spun cum vad eu eu prima varianta de configurare a livingului. Televizorul si mobilierul aferent pot ocupa peretele vizibil in prima imagine atasata mai sus, ceea ce presupune asezarea canapelei cu fata spre acest perete, in centrul camerei. Practic, in fata canapelei trebuie sa ramana suficient loc pentru a nu bloca accesul spre casa scarii, dar in acelasi timp e bine sa nu indepartezi prea mult canapeaua de ecranul televizorului si eviti formarea unui gol prea mare intre cele doua elemente.

In aria libera care va ramane in spatele canapelei ce va imparti camera in doua prin pozitionarea sugerata eu as amenaja un dining frumos, ce va putea fi fi folosit atat la ocaziile speciale, cand e nevoie de mai multe locuri pentru toti musafirii, cat si pentru mesele in familie.

Daca locul de luat masa va ocupa spatiul din dreapata, cum privesti a doua imagine de mai sus, peretele gol din stanga poate fi transformat intr-o biblioteca ampla care sa contina totodata si rafturi pentru carti si mici decoratiuni, dar si o serie de dulapuri in partea inferioara in care pot fi depozitate diverse lucruri, printre care as enumera un serviciu de masa folosit la mesele festive, fetele de masa „bune”, dar si trusa de croitorie, albumele sau cutiile cu poze vechi de familie etc.

Multumesc din nou! ☺
Peretele pe care va fi tv-ul,este cel din dreptul scărilor,cum cobori pe dreapta,deci canapeaua ar trebui sa fie in fata lui,respectiv in a doua poza,in spațiul acela pozat,care este opus peretelui cu tv-ul.
In rest,M-am blocat…
Ma gândesc ca peretele accentuat va fi cel cu tv-ul,nu?..Sau cel din a doua poza,de langa casa scării?..Sau ambele?…
Va pot trimite si dimensiunile exacte,un plan al parterului,dar sa-mi Spuneti cum sa fac! ☺

Precizez ca in proiect a fost gândită altfel amenajarea livingului,dar noi am modificat puțin si am pus tv-ul pe lungul camerei,si anume pe peretele care in proiect apare ca zona de dining.

Eu v-am propus acelasi tip de amenajare pe care l-ati ales si voi, dar recunosc ca, acum, dupa ce am vazut schita si am descoperit unde se afla bucataria, cred ca sugestia de amenajare din schita este mai potrivita. Locul de luat masa trebuie sa se afle cat mai aproape de bucatarie, sa nu fii nevoita sa traversezi zona de living cu farfuriile pline cu mancare 🙂

Si daca canapeaua va fi mai inspre mijlocul livingului,va face separarea in 2 a camerei practic si zona de dining va fi in spatele canapelei..cum va fi dispusă canapeaua astfel încât sa putem ajunge la masa,fara sa fie prea incomod?..

Tocmai aici e problema, Gianina. Zona de dining trebuie sa fie amenajata asa cum se sugereaza in schita atasata pentru a preveni situatiile in care iti va fi greu sa strabati intreaga camera cu farfuriile pline in mana.

Altfel, din moment ce ati decis deja sa mergeti pe o alta configurare a spatiului, canapeaua ar trebui asezata astfel incat sa pastrati liber culoarul de acces dinspre bucatarie spre diningul aflat in spatele canapelei. Altfel spus, canapeaua ar trebui sa fie lipita sau mai apropiata de peretele din dreapta, asa cum privesti spre schita, adica intre usa si fereastra.

Inca o întrebare..in aranjamentul pe care L-am ales,care va fi peretele evidențiat?Cel pe care va fi tv-ul,sau cel de langa casa scării? Sau ambele?..avand in vedere Ca cel cu tv-ul este destul de mic?..Ce culori ar fi potrivit sa aleg? Mie imi plac culorile deschise,pastelate,nu as îndrăzni ceva foarte închis..dar peretele evidențiat ,as vrea sa fie intr-o culoare mai îndrăzneața,cu un var decorativ/tapet.

Eu as accentua doar peretele cu tv-ul si, asa cum spuneam intr-unul dintre mesajele de mai sus, as accentua peretele de langa casa scarii cu o biblioteca frumoasa, care sa imbrace intregul perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *