Categorii
Intrebari de la cititori

Imi pot face singur o centrala pentru 6-7 calorifere?

Buna sera, am si eu o intrebare si daca mi se poate raspunde. Fac o centrala de 50 cm cu 40 cm rotunda si inaltimea de 50 cm, grosime de 8 mm dupa care zidita ca o soba. Vreau sa stiu cata apa intra in ea si daca duce 6 – 7 calorifere. Astept raspuns, multumesc, o sera buna.


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Imi pot face singur o centrala pentru 6-7 calorifere?

3 răspunsuri la “Imi pot face singur o centrala pentru 6-7 calorifere?”

ce ziceti dvs ca faceti e probabil cazanul . presupun ca sunteti sudor de meserie si stiti si ceva instalatii. sa aveti grija la vasul de expansiune- fara el aveti toate sansele sa va bubuie cazanul in fata. si ultima dvs preocupare e volumul de apa. ar trebui sa puteti calcula cu formule de geometrie de scoala generala. iar la calorifer – al carui volum de apa depinde in primul rand de dimensiuni- puteti testa. sfatul meu e sa consultati macar un instalator.
voiam sa va povestesc ca am lucrat la un moment dat pentru cineva care a facut asa ceva. nu el personal , angajatul sudor. doar ca acel cazan avea forma de tole printre care trecea fumul si asa incalzea apa. a functionat, dar acum ma gandesc ca tre sa fi fost tare greu de curatat. erau cumva patrate sau dreptunghiulare, de forma sobei construite si ea- . avea un vas de expansiune , de fapt cred ca era atasat la o teava care mergea mai sus- atasat o bucata de teava mai mare- daca apa fierbe sa aiba unde sa iasa.
centrala mea (de cumparat) cred ca are alt sistem. dar are ventilator si un sistem care regleaza temperaturi si alte alea. – s-ar putea sa aveti nevoie si de o pompa pentru apa . daca credeti ca merge fara… vorbiti cu un instalator.
mult noroc.

inca ceva : rotunda cu 50 pe 40 nu pot sa imi dau seama cum. are diametru 40 sau 50? e…ca pe urma ziceti ca inaltimea e 50. grosime de 8 mm o fi tabla?

buna ziua
las-o jos,in sobele de teracota se montau niste schimbatoare de caldura numite coaste de vaca datorita formei,acele sobe consumau cam de 2x mai multe lemne decit un cazan dedicat pt acelasi numar de radiatoare,asta e un aspect, la felul in care pui problema mie ca ai sa construiesti o bomba,cumpara unu gata ca nu e scump

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *