Categorii
Intrebari de la cititori

Neintelegere cu dezvoltatorul blocului, doresc incalzire in pardoseala

Buna ziua. Sunt viitoare proprietara a unui apartament de 3 camere aflat intr-un bloc care la acest moment este in constructie, are turnata doar fundatia. In urma unor documentari, am ajuns la concluzia ca as dori sa instalez un sistem de incalzire prin pardoseala; problema mea vine in relatie cu dezvoltatorul blocului, deoarece refuza aceasta optiune pe motiv ca avizele de la primarie pentru bloc sunt emise pentru un anumit sistem (standard) si ca odata ce voi deveni proprietara (voi semna actul de vanzare cumpare) – abia atunci voi putea face ce modificari doresc.


Precizez ca in acest moment am doar un ante-contract semnat. Exista vreo posibilitate de a-l convinge pe dezvoltator de a face acest lucru in momentul constructiei, si nu dupa predarea blocului?
Multumesc anticipat!

Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Neintelegere cu dezvoltatorul blocului, doresc incalzire in pardoseala.

4 răspunsuri la “Neintelegere cu dezvoltatorul blocului, doresc incalzire in pardoseala”

buna ziua
„dezvoltatorul” nu pricepe ca banii sint la dumneata,nu intelege cauta in alta parte,avizele primariei nu interzic optiuni diferite pt sistemele de incalzire,e fals se pare ca e un dobitoc cu bani

Domnule Stefan mereu interveniti si dezinformezi in loc sa dati un raspuns la obiect si explicit. Nu se pune astfel problema „cauta in alta parte”

Doamna Mihaela dumneavoastra ati semnat un antecontract pe un pret , daca doriti anumite optiuni cu siguranta pretul apartamentul in stadiul final sa fie mai mare daca alegeti ca optiune incalzire in pardoseala. Cum ar fi sa va doriti si un sistem de iluminat inteligent in aceeasi bani ?
Deci aici este problema. Nu il puteti obliga cu nimic pe dezvoltator din moment ce ati semnat un antecontract si probabil ati depus si o suma de bani drept garantie.
Aveti 3 optiuni :
1. Sa renuntati la antecontract si sa gasiti alt dezvoltator care sa va satisfaca ceea ce doriti , dar la cu totul alt pret si astfel sa pierdeti niste bani daca au fost trecuti la clauze in contract
2. sa mergeti mai departe si sa faceti aceste modificari dupa predarea apartamentului in stadiul la care a cazut invoiala initiala
3. sa incercati sa negociati si sa vedeti daca puteti optine ceea ce doriti contra unei diferente de bani.

In situatia dumneavoastra eu as alege varianta 3 , decat sa ajung la o cearta eventual urmata si cu un proces cu dezvoltatorul care nu va aduce castig de cauza , daca nu ati fost atenta si sa manifestati aceasta dorinta in momentul cand ati semnat acel contract.

buna ziua
domnul radu nu obisnuiesc sa polemizez dar dumneta nu cred ca ai citit atent intrebarea doamnei,DEZVOLTATORUL isi motiva refuzul argumentind ca asa sint avizele primariei nepermitind modificari,asta ar exclude orice negociere,dar daca ai fi citit atent ce am scris ai fi remarcat ca eu nu cred ca exista acest tip de aviz, cel putin eu nu am intilnit, atunci intreb ce negociere poti sa porti cu unul care inventeaza piedici? nu cred ca doamna nu e constienta ca incalzirea in pardoseala presupune alte costuri si nu ar fi fost dispusa sa le suporte, ca sa intelegi eu traiesc din instalatii si sint unul din cei ce „profita”de situatia asta, e plin de dezvoltatori care iti vind un apartament la gri uneori fara compartimentare cu niste radiatoare insirate pe pereti pe post de instalatie de incalzire pe care o arunci odata cu banii dati nu mi se pare normal dumitale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *