Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casuta din piatra ca un vis frumos, pe o insula din Grecia

1-usa bleu turcoaz dormitor casa din piatra insula Lesvos GreciaAdmir oamenii care au curajul sa lase in urma meleagurile natale, familia si prietenii dragi pentru a incepe o viata noua departe, intr-o alta tara, pe care au ales-o cu sufletul. Asa cum au facut si scriitoarea australiana Claire Lloyd impreuna cu sotul sau de origine britanica, artistul Matthew Usmar Lauder, care au decis sa se mute cu traiul pe insula greceasca Lesvos, unde si-au cumparat o casuta din piatra.


Este adevarat ca putem spune ca cei doi soti si-au permis aceasta nebunie datorita meseriilor lor, dar pe lumea asta exista atat de multe alte exemple de oameni cu meserii si job-uri cu program fix la care au renuntat doar pentru a-si putea urma visul de a trai intr-o tara pe care au ales-o asumat. Unii dintre acesti oameni au copii, iar acest lucru a facut mutarea si mai complicata decat era oricum, altii nu au, insa absolut toti au lasat in urma oameni si locuri dragi pentru a-si putea vedea implinit visul.

Renuntarea la Londra

In 2007, Claire si Matthew au decis sa lase in urma Londra, viata tumultoasa si cercurile in care se invarteau pentru a se retrage pe Lesvos, una dintre sutele de insule ale insoritei Grecii. Au cautat o casa retrasa, departe de zonele vizitate de turistii straini, astfel incat sa se poata bucura pe deplin de linistea pe care capitala Marii Britanii nu a putut sa le-o ofere niciodata. Din economiile pe care le aveau la acea vreme au reusit sa cumpere nu una, ci doua casute din piatra, intr-un satuc pitoresc, una dintre ele devenindu-le caminul si refugiul visat, iar cealalta fiind transformata intr-o mini pensiune pe care o inchiriaza pentru a-si rontunji veniturile lunare.

Pentru ca si-au dorit cu ardoare sa se integreze in peisajul local, sa fie partasi la viata satenilor din mica localitate a insulei Claire si Matthew s-au adaptat ritmului vietii de aici, au imbratisat obiceiurile si datinile locale si au descoperit cate bucurii simple exista pe lume. Le-a luat ceva timp sa se obisnuiasca cu bunatatea si darnicia neconditionata a vecinilor care le lasa deseori sacose cu fructe si legume proaspete la poarta casei.

Casa alba cu obloane in culoarea Marii Egee

Casuta pe care o vei vedea in imaginile de mai jos este cea pe care Claire si Matthew au renovat-o si o inchiriaza vizitatorilor insulei. Daca vei rasfoi galeria foto de mai jos vei observa cu usurinta ca cei doi soti au pastrat stilul de amenajare specific zonei, au incercat sa intervina cat mai putin in energia pozitiva pe care o degaja casuta veche din piatra. Asa ca, dupa ce au astupat toate crapaturile din pereti, dupa ce au sters toate stricaciunile provocate de trecerea timpului, au zugravit-o in cel mai pur alb si au inzestrat-o cu obloane din lemn de un albastru turcoaz atat de senin, incat pana si cel mai senin cer din miezul verii paleste in comparatie cu ele.

Simplitatea vizibila din exterior continua si in interior, unde piese de mobilier noi au fost imperecheate cu unele vechi, cateva gasite chiar aici, in momentul cumpararii casei si altele adunate de prin vecini sau de prin targurile de vechituri. Bucataria mica si cocheta, dormitorul relaxant amenajat chiar in interiorul livingului primitor le garanteaza vizitatorilor petrecerea unei vacante placute in satucul de pe insula greceasca Lesvos.

Toate fotografiile de mai jos sunt realizate de Clara Coulson, o fotografa de origine australiana care a locuit in aceasta casuta pret de o vara.

Sursa foto: CarlaCoulson.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *