Categorii
Intrebari de la cititori

Parchetul scartaie si se aud pasii la vecinii de jos

Buna seara. Locuiesc intr-o casa veche cu parter si etaj, eu la etaj. Am parchet stil vechi din lemn pe care l-am reconditionat cand ne-am mutat, sunt ceva ani. Parchetul scartaie si se aud pasii la vecini la parter, cand mergem prin casa.


Sub parchet nu este beton ci doar scanduri. Vecinii si-au renovat parterul si au daramat tencuiala existenta de pe tavan si au inlocuit cu vata si rigips fara sa puna nicio folie de izolare. Cred ca au gresit enorm ca au daramat tencuiala pentru ca intr-o camera la mine se aud ca vorbesc ei jos, plus ca intra si miros de la ei de diverse substante cu care ei lucreaza, dar si zgomot, sunt firma.
Daca eu as vrea sa scot parchetul vechi, as putea sa torn o sapa foarte subtire (ca sa nu ajung jos la ei, sa se lase si sa cada). Sau ce sa folosim ca materiale bune pentru izolare si de zgomot si de miros? Osb? Polistiren, sapa beton, folii si apoi parchet? Doar ca informatii, ce am putea folosi noi daca scoatem vechiul parchet. Multumesc.

Intrebare de la Alexa, pe adresa redactiei: Parchetul scartaie si se aud pasii la vecinii de jos.

2 răspunsuri la “Parchetul scartaie si se aud pasii la vecinii de jos”

Buna ziua

Scoateti parchetul vechi, scoateti dulapii de sub parchet, izolati intre grinzile de lemn cu vata minerala bazaltica de densitate mare(aveti grija sa fie montata putin fortat nu larga-masurati distanta cu o ruleta si adaugati 1-2 cm),montati dulapii(refolositi doar ce este bun), montati OSB de 20-25 mm (nimic nu montati in cuie ci in suruburi filetante pentru lemn cu pas mare, nu subtiri(dese,30-40 cm intre ele, 100mm pentru dulapi si 50mm pentru OSB). Montati parchet pe urma( daca luati parchet dubluclick, dedesub asezati izolatie de minim 5mm).Daca spatiul de dedesub nu este incalzit corespunzator exista riscul de condens, ce va afecta vata in timp. In aceasta situatie trebuie montata o folie anticondens, sub OSB(atentie lipiti la imbinari si intoarceti marginile pe perete in sus, veti taia surplusul la final, inainte de plinta parchet.

Pentru alte detalii 0755.326.595

Spor la treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *