Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Parchetul scartaie si se aud pasii la vecinii de jos


Buna seara. Locuiesc intr-o casa veche cu parter si etaj, eu la etaj. Am parchet stil vechi din lemn pe care l-am reconditionat cand ne-am mutat, sunt ceva ani. Parchetul scartaie si se aud pasii la vecini la parter, cand mergem prin casa.


Sub parchet nu este beton ci doar scanduri. Vecinii si-au renovat parterul si au daramat tencuiala existenta de pe tavan si au inlocuit cu vata si rigips fara sa puna nicio folie de izolare. Cred ca au gresit enorm ca au daramat tencuiala pentru ca intr-o camera la mine se aud ca vorbesc ei jos, plus ca intra si miros de la ei de diverse substante cu care ei lucreaza, dar si zgomot, sunt firma.
Daca eu as vrea sa scot parchetul vechi, as putea sa torn o sapa foarte subtire (ca sa nu ajung jos la ei, sa se lase si sa cada). Sau ce sa folosim ca materiale bune pentru izolare si de zgomot si de miros? Osb? Polistiren, sapa beton, folii si apoi parchet? Doar ca informatii, ce am putea folosi noi daca scoatem vechiul parchet. Multumesc.

Intrebare de la Alexa, pe adresa redactiei: Parchetul scartaie si se aud pasii la vecinii de jos.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Alex in februarie 8th, 2017

Se poate dar trebuie ajuns la fata locului discutia dupa ce vad0722148503

costea cristian in februarie 9th, 2017

Buna ziua

Scoateti parchetul vechi, scoateti dulapii de sub parchet, izolati intre grinzile de lemn cu vata minerala bazaltica de densitate mare(aveti grija sa fie montata putin fortat nu larga-masurati distanta cu o ruleta si adaugati 1-2 cm),montati dulapii(refolositi doar ce este bun), montati OSB de 20-25 mm (nimic nu montati in cuie ci in suruburi filetante pentru lemn cu pas mare, nu subtiri(dese,30-40 cm intre ele, 100mm pentru dulapi si 50mm pentru OSB). Montati parchet pe urma( daca luati parchet dubluclick, dedesub asezati izolatie de minim 5mm).Daca spatiul de dedesub nu este incalzit corespunzator exista riscul de condens, ce va afecta vata in timp. In aceasta situatie trebuie montata o folie anticondens, sub OSB(atentie lipiti la imbinari si intoarceti marginile pe perete in sus, veti taia surplusul la final, inainte de plinta parchet.

Pentru alte detalii 0755.326.595

Spor la treaba

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii