Categorii
Intrebari de la cititori

Pot cumpara o casa care nu are proiect si aprobari?

Buna seara. Sunt interesat sa cumpar o casa la tara, dar actualul proprietar nu are proiect pe casa etc. Curentul, gazul, apa si canalizarea sunt toate trase. As vrea sa stiu daca pot sa intru in legalitate cu casa.


Este prima casa pe care o cumpar si nu prea stiu ce acte ar trebui sa primesc de la fostul proprietar. Vreau sa mentionez ca este o casa construita recent la un pret foarte avantajos. Daca ma poate cineva ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator. In zona respectiva majoritatea caselor sunt construite fara aprobari.

Intrebare de la Nicolae, pe adresa redactiei: Pot cumpara o casa care nu are proiect si aprobari?

3 răspunsuri la “Pot cumpara o casa care nu are proiect si aprobari?”

Buna ziua

Da se poate. Sigur te vei descurca. Inregistreaz-o la primarie ca sa platesti impozit pe ea. Sigur o vei vinde greu daca asta intentionezi. Fa toate actele necesare cu cei din incinta primariei de care apartine casa.

Multa bafta in continuare

Buna ziua domnule Nicolae,
SE POATE …cand nu sunt banii tai la mijloc, eu va spun ca la noi se poate orice cu bani, dar ca sa dormiti linistit puneti pe cel ce vinde sa faca toate acctele, sa obtina toate aprobarile si avizele de la toti cei in drept…enel,gaze,drumuri,mediu, etc Altfel o sa cumparati o casa pentru care o sa faceti dumneavoastra candva ceea ce nu a facut fostul proprietar …actele necesare intabularii casei. Daca le are pe toate acestea mergeti la primarie si verificati casa sa nu fie pusa gaj, ipoteca,sau amanetata pe la diversi camatari… am vazut cazuri cand dupa vanzare au venit camatarii cu acte… si dupa aceea taraboi… e bine sa cautati si un jurist.
Cu respect,
Mihai Lazar

Mare atentie . Chiar am citit despre un precedent in care casa a castigat terenul . Actul de proprrietate al casei , este autorizatia de constructie . In privinta intabularii , se poate intabula si fara autorizare . Eu am intabulat o casa si nu mica , de 450 mp. Daca nu are autorizare , nu se poate garanta cu ea nicaieri . Poate fi un avantaj s-au un dezavantaj .Daca au trecut doi ani dela acoperirea casei si de cand este locuita ,se ppoate emite autorizatie , fara sa se mai dea amenda .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *