Categorii
Intrebari de la cititori

Tine rece gresia? Doresc sa imi pun in living

Buna ziua, pentru ca sunt in faza de amenajare interioara ma confrunt cu tot felul de probleme in alegerea de materiale. As dori sa pun gresie in living (27 mp) insa apropiatii spun ca nu este bine intrucat tine rece. Casa este construita din Ytong A+, am incercat sa montam geamuri PVC cat mai eficiente energetic si sa o izolam cat mai bine. Eu mi-as dori o gresie ce imita parchetul pentru ca se intretine mai usor si rezista mai mut in timp. Ce parere au specialistii sau alte persoane care au avut aceeasi optiune.


Intrebare de la Monica, pe adresa redactiei: Tine rece gresia? Doresc sa imi pun in living.

4 răspunsuri la “Tine rece gresia? Doresc sa imi pun in living”

Buna, Monica!

Intr-adevar, daca e sa comparam, gresia este un material mai rece decat parchetul. Insa, cred eu, daca vei acoperi pardoseala din principalele arii de interes cu covoare groase, vei diminua disconfortul termic despre care iti vorbeste toata lumea. In fond, nici bucataria sau baia nu sunt camere utilizate rar si cu toate acestea le imbracam pardoselile cu placi de gresie, nu-i asa?

Buna ziua,
Daca sub pardoseala ai facut termoizolatie cu polistiren extrudat de minim 5 cm se poate pune gresie, daca nu exista aceasta termoizolatie,recomandarea ar fi sa pui parchet, deoarece nu o sa poti circula prin living decat cu papuci de casa. O spun din experienta, deoarece am o casa construita in 1997 care nu are termo sub pardoseala, iar pierderile cele mai mari de caldura sunt: pardoseala, acoperis si apoi pereti, in aceasta ordine.

Buna Monica!

Sfatul meu ar fi,daca ai incalzire prin pardoseala sa pui gresie teracotata daca nu mergi pe parchet clasic.Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *