Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baia moderna – idei si variante de amenajare

1-model amenajare baie moderna in nuante de bejCine nu-si doreste sa aiba cea mai frumoasa si moderna baie, dotata cu cele mai noi finisaje, accesorii si obiecte sanitare? E firesc, din moment ce se considera ca aceasta incapere denota cat de curati si ingrijiti sunt proprietarii casei. Si oare nu obisnuim sa catalogam un stabiliment dupa felul in care este amenajata si intretinuta baia, fie ca vorbim despre un restaurant, un hotel sau o cafenea?


Pentru ca amenajarea acestui spatiu nu poate fi facuta decat foarte rar – este mult prea complicat si costisitor sa schimbi anual faianta si gresia din dotarea ei – e bine ca atunci cand o faci, sa nu faci rabat la calitate si sa alegi numai materiale de incredere, care te vor ajuta sa creezi un aspect care va parea modern si actual si peste cinci ani sau chiar mai mult de atat.

Alegerea finisajelor

Finisajele sunt haina baii, asa ca alegerea lor este extrem de importanta si daca un vas de toaleta, un lavoar sau chiar si o cada pot fi schimbate mai usor, gresia, faianta, mozaicul presupun eforturi mult mai mari. De aceea daca vrei sa te asiguri ca rezultatul final iti va fi pe plac si peste cativa ani, dar si ca materialele ce imbraca peretii si pardoseala isi vor pastra aspectul initial vreme indelungata, evita sa le alegi pe cele mai ieftine.

O serie de idei foarte interesante gasesti aici: Amenajarea baii – variante moderne de combinare a faiantei sau aici Combinatii inedite de faianta in decorul baii moderne.

E adevarat ca nu toata lumea isi permite finisaje din categoria lux, insa pe piata exista destul de multe finisaje de calitate la preturi rezonabile, asa ca nu trebuie sa-ti fie greu sa alegi. Iar daca vei placa cu finisajele alese doar zonele cu adevarat importante ale baii (zona lavoarului, a cazii sau a cabinei de dus etc), celelalte portiuni de perete fiind acoperite cu tencuiala decorativa sau cu vopsea rezistenta la umiditate, vei reduce considerabil si suma pe care va trebui sa o cheltuiesti.

Stilul de amenajare

O baie moderna nu inseamna neaparat si o baie amenajata in stil modern. Poate fi vorba despre o amenajare in stil clasic, in stil scandinav, retro sau cu influente italienesti, de pilda. Conceptul „modern” se poate referi la materiale, finisaje si obiecte sanitare de ultima generatie. E drept ca daca vei opta pentru o amenajare minimalista, iti va fi mai usor sa gasesti toate elementele necesare, acestea gasindu-se la preturi rezonabile in toate magazinele de bricolaj.

Iti recomand sa mai citesti si: 12 bai moderne decorate in rosu si alb.

Daca vei opta pentru o amenajare retro sau cu influente italienesti vei avea mai mult de alergat dupa finisajele, piesele de mobilier, obiectele sanitare si corpurile de iluminat caracteristice stilului ales. Si vei descoperi ca acestea sunt mai greu de procurat si, de celel mai multe ori, au preturi mai piperate.

Alte idei de amenajare si imagini frumoase gasesti aici: Bai moderne superbe decorate cu mozaic sau aici: Chiuvete sau lavoare din piatra in amenajarea bailor mdoerne.

Amenajare minimalista

In opinia multora stilul minimalist este sinonim cu stilul modern. Asa se explica, probabil, si numarul mare de persoane care il aleg nu doar pentru amenajarea baii, ci si pentru amenajarea celorlalte spatii din casa. Principalele caracteristici ale acestui stil sunt urmatoarele:

– paleta cromatica poate varia de la alb si tonuri de gri si pana la culori tari; in varianta ideala, mai ales atunci cand este vorba despre o baie mica, se recomanda alegerea culorilor deschise. Insa si in acest caz este permisa alegerea unei culori puternice ce va fi utilizata in calitate de accent cromatic.

Iata si o solutie cromatica pe termen lung: Griul in amenajarea bailor moderne.

– decorul final trebuie sa lase impresia de spatiu aerisit, ceea ce impune renuntarea la decoratiunile inutile si gasirea unei solutii care sa permita ascunderea tuturor produselor de ingrijire personala si a tuturor detergentilor.

– mobilierul si obiectele sanitare trebuie sa aiba un design cat mai simplu, in linii drepte, fara colturi rontunjte.

Mai poti citi si: Bai mici si moderne – idei de amenajare si decorare in imagini.

Dupa cum vezi, nu este greu sa obtii ce iti doresti, trebuie doar sa alegi stilul care isi va pune amprenta pe decorul final, iar din acest moment iti va fi foarte usor sa alegi toate elemente necesare.

Sursa foto: DesignmyHome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *